Жителите на Брестовица блокираха протестно Околовръстния път на Пловдив и

...
Жителите на Брестовица блокираха протестно Околовръстния път на Пловдив и
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив и Смолян на 25.04.2024 г.

Жителите на Брестовица блокираха протестно Околовръстния път на Пловдив и бул. „ Пещерско шосе “, поради негодната за пиянство вода с съществуване на манган. Проблемът в селото е от 4 години. Преди няколко дни от Министерство на регионалното развитие оповестиха, че рехабилитацията на довеждащия тръбопровод там ще стартира скоро, защото са обезпечени над 2 млн. лева Според ръководителя на сдружението „ Живот за Брестовица “ Любомир Томов отпуснатите средства са извънредно незадоволителни. Пред Дарик той съобщи, че в случай че хората не получат гаранции и ясни периоди, митингите им ще продължат пред Министерския съвет, Народното събрание и президенството.

Дали част от ул. „ Христо Г. Данов “ да стане пешеходна разискват на днешното си съвещание общинските съветници на Пловдив. Предложението е на кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов и касае правата в сектора от ул. „ Бетовен “ до бул. “Руски “. Против концепцията към този момент се оповестиха от Българска социалистическа партия. Според тях при възбрана на автомобилното придвижване ще се наруши транспортният трафик и по прилежащите улици. От ПП-ДБ също са срещу предлагането, защото съгласно тях то е процедурно незаконосъобразно. Гражданите, живеещи в региона, също не са съгласни част от ул. „ Христо Г. Данов “ да стане пешеходна. Дебатите в залата не престават и сега. Местният парламент ще гласоподава и подписване на контракт сред Община Пловдив и Община Марица за продължаващата реорганизация и уголемение на „ Голямоконарско шосе “. Ще бъде признат и годишния финансов доклад за 2023 година на Общинска фондация „ Пловдив 2019 “.

В началото на сесията волейболният клуб Марица Пловдив беше посрещнат с овации от общинските съветници. Отборът сподели извоюваните титли през тази година – Купата на България и Шампионската купа. Председателят на Общински съвет Пловдив, Атанас Узунов, акцентира, че волейболният клуб Марица слага нови стандарти в българския волейбол. Отборът има мощна детско-юношеска школа, в която се приготвят над 200 девойки. Административният шеф на тима, Ивелина Монова, подари на ръководителя фланелка на тима и благодари за поддръжката, която получават.

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина в Пловдив още веднъж радват жителите и гостите на града. Музикално-светлинното шоу е с начален час 21:30 часа, като единственият му почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и шадраваните в градината. Амбицията е до великденските празници да бъдат пуснати множеството водни атракции.

Дигитална карта ще показва община Чепеларе като дестинация с разнообразие от туристически обекти, артикули и забележителности, осведомят от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в родопския град. Във виртуалния справочник ще се включат всички еко пътеки, направления за пешеходен, пещерен и набожен туризъм, забележителностите в Чепеларе и покрайнините. Предвижда се цифровата карта да бъде подготвена преди началото на летния туристически сезон, представяйки обща визия за дестинацията и местата с обичайната родопска кухня. Местната туристическа общественост ще работи и по одобряване на марката „ Чепеларе – зеленото сърце на България “. През юли в Чепеларе следва конференция, на която ще се дискутират опциите за климатолечение в региона.

Информации на Адриан Кулев, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР