Жители на столичния квартал Владая отново излизат на протест и

...
Жители на столичния квартал Владая отново излизат на протест и
Коментари Харесай

Жители на Владая искат намеса на премиера за решаването на проблема с трасето София-Перник

Жители на столичния квартал Владая още веднъж излизат на митинг и ще блокират в неделя основния път Е79.

Те са недоволни от качеството на ремонта на едно от най-натоварените трасета в страната София-Перник, както и от отношението регионалния шеф Николай Пехливанов към проблемите им. Това се споделя в отворено писмо до медиите от Инициативния комитет.

" Много мъчно се реализира връзката с регионалния шеф. Почти в никакъв случай не може да бъде открит в Областната администрация. Няма го и в дните за банкет, а когато сме се срещали с него или негови представители сме попадали на хора, които търсят причина да не решат казуса. Настояваме персонално министър-председателят да се заеме със случая! ". Това пишат до медиите уредниците на следващия митинг.

В писмото си Инициативния комитет показва, че са недоволни от безхаберието на Агенция " Пътна инфраструктура ", по отношение на реализирането на реверсивното придвижване на пътя София – Перник.

" Занижения надзор на качеството на осъществявания ремонт, който още преди да е завършил, стартира да демонстрира своите недостатъци. Смятаме, че е незаконно при осъществяването на подобен безценен ремонт, той да се прави некачествено, вследствие ремонта да се наводняват къщи, да падат подпорни стени, два месеца след асфалтирането да пропаднат шахтите и да се появят дупки ", се споделя в позицията.

Оттам упорстват личноминистърът на районното развиване Николай Нанков да се заеме със случая.

" Настояваме до реализирането на реверсивно придвижване да се реализира краткотрайна организация на придвижването в посока София всяка заран сред 6:30 и 10 часа. Настояваме за цивилен публичен съвет, който да реализира надзор на ремонта ", се споделя с позициятана Инициативния комитет.

" Втората институция, която демонстрира извънредно надменно и високомерно отношение към проблемите на жителите е Областната администрация в лицето на регионалния шеф Николай Пехливанов. Имаме изпълнена локална гражданска самодейност по Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление за възобновяване на маршрутна линия 22. Имаме решение на Столичен общински съвет в поддръжка на възтановяването на маршрутката, както и писмени мнения в поддръжка на настояването ни от Столична община. Единствено регионалния шеф не се преценява с казуса на жителите и не дава позволение на Столична община да разпореди линията на компания, която да прави транспорт на пасажери ", настояват от Инициативния комитет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР