Жестоко пребитият в Охрид Християн Пендиков продължава да получава заплахи

...
Жестоко пребитият в Охрид Християн Пендиков продължава да получава заплахи
Коментари Харесай

Външният министър: Пребитият в Охрид Християн още получава заплахи по интернет

Жестоко пребитият в Охрид Християн Пендиков продължава да получава закани по интернет. Това съобщи служебният външен министър Николай Милков, откакто дружно със своя сътрудник от районен съд Македония Буяр Османи го посетиха във Военномедицинска академия (ВМА).

Секретарят на организацията „ Цар Борис III “ Християн Пендиков остава в тежко, само че устойчиво положение, откакто в четвъртък трима души го нападнаха пред ресторант в Охрид. Заподозреният за нападението Илия Спаески е задържан за 30 дни. Все още се водят процесуални дейности за другите двама, участвали на побоя.

" Видяхме едно момче, което е потърпевшо поради концепциите си . Това е един мъж с идея, който я пази. Но като министър съм тук поради друго - да дадем посланието, че обстановката не би трябвало да продължава по този метод. България твърдо упорства да бъдат осъдени причинителите на това действие и други сходни с цялата суровост на закона, тъй че да се завърши с тази атмосфера на безнаказанос т, която ражда ново и ново насие. Тук съм и с цел да кажа НЕ на възраждането на тези черни обичаи, които исторически се свързват с Македония - на палежи, на стрелби и принуждение над хора. Такива неща нямат място в Европа. Затова България няма да отстъпи от отбрана на правата на нашата общественост там, те са хора с достолепие ", уточни министър Милков.

По думите му нещата не вървят добре и има ескалация.

„ Още един път съдя нападението над Християн Пендиков . Северна Македония ще се погрижи да има нула приемливост над такива набези. Държавата ще се погрижи да се сътвори такава атмосфера на нула приемливост над насилието, изключително когато е междуетническо ", съобщи Буяр Османи.

" Отговарям за работата на институциите и държавното управление и ви убеждавам, че институциите ще създадат всичко допустимо, с цел да основат атмосфера на нула приемливост към провокациите и насилието против която и да била общественост в районен съд Македония поради нейната еднаквост. Това мога да го кажа от името на страната ", уточни още македонският външен министър, представен от Дарик.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР