Женска от вида сив тюлен, открита в безпомощно състояние и

...
Женска от вида сив тюлен, открита в безпомощно състояние и
Коментари Харесай

Сив тюлен се роди в зоопарк в Илинойс

Женска от типа сив тюлен, открита в безпомощно положение и сляпа преди десетилетие на остров в щата Мейн, Съединени американски щати, е родила в зоопарк в региона на Чикаго и е " доста грижовна " към новороденото си, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на информация от зоопарка.

Единадесетгодишната Джорджи е станала майка на 17 февруари. Тя е родила мъжки тюлен с тегло съвсем 16 кг в зоопарка на Брукфийлд. Малкото е наддало съвсем седем кг в първата седмица от живота си и към този момент практикува уменията си да плува в басейна на парка.

След като Джорджи е открита на острова в Атлантическия океан през 2013 година, е открито, че е сляпа с лявото око и функционално сляпа с дясното око. Заради повреденото ѝ зрение управляващите от службата за морските типове и риболова са решили да не я пускат на независимост. През 2020 година тя е настанена в зоопарка в Брукфийлд, западно от Чикаго.

Слепотата не пречи на Джорджи да отглежда поколение, тя кърми новороденото си и се оказва " доста грижовна майка ", сподели Марк Гонка, шеф по грижа и запазване на морските бозайници. " Сивите тюлени имат мощно развито подушване и вокален репертоар. Джорджи локализира дребното си по миризмата и по звуците, които издава ", разясни той. Другият родител е 23-годишният сив тюлен Кийнак, който също е открит беззащитен в природата, когато бил едвам на няколко месеца, прецизира Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР