Жените в Машауа, селски район на Зимбабве, изграждат и финансират

...
Жените в Машауа, селски район на Зимбабве, изграждат и финансират
Коментари Харесай

Жените в Зимбабве се застъпват за бременни жени в селските райони

Жените в Машауа, селски регион на Зимбабве, построяват и финансират подслон за бъдещи майки, които живеят надалеч от най-близката клиника. Майките ще могат да останат там, до момента в който родят, защото най-близкото здравно заведение е на към 4 часа път с кола от столицата Хараре, написа Voice of America (VOA) .

Джойс Мапако, която управлява акцията, споделя, че концепцията се е зародила, откакто доста бъдещи майки не са съумели да стигнат до клиниката преди раждането. Поради огромното дистанцията множеството дами раждат на пътя или в домовете си. В редки случаи имат шанса да намерят кола.

„ Решихме да сложим завършек на това, би трябвало да построим приюта. Там майките ще могат да прекарат 2-3 дни след раждането, до момента в който бъдат прегледани от здравни чиновници “, споделя тя.

Министерството на здравеопазването и грижите за децата на Зимбабве приветства тази самодейността, предава Voice of America (VOA ).

Доброволци образоват дребните фермери по какъв начин да получат достъп до здравни услуги в своята общественост. Те се борят и за унищожаване на насилието над дамите и гарантирането на техните права.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР