Жена в абсолютна хармония със себе си. Не обича да

...
Жена в абсолютна хармония със себе си. Не обича да
Коментари Харесай

Д-р Мила Бобадова: В моето общество няма табута


Жена в безспорна естетика със себе си. Не обича да й споделят по какъв начин да живее. Руши с лекост догмите на обществото. Жена за образец, която печели на пръв взор обречени борби, със забележителен дух.

В света на доктор Мила Бобадова не всеки е добре пристигнал. Допуснатите обаче знаят, че са късметлии. Защото този свят е пъстър и в него има шир. За човек, приключил Националната природо-математическа гимназия в София с профил физика, доктор Бобадова е по-скоро колоритна арт личност, в сравнение с праволинейна персона, която взема решение формули на разум.



Висшето си обучение приключва в Лесотехническия университет , след което взема решение, че ще стане…ветеринарен доктор. С обсег, при започване на новото хилядолетие, слага основите на една от най-хубавите „ безчовечен “ клиники в столицата – „ Добро скимване “.

Защо избира тази специалност?

„ Заради един мъж. Преди към 700 години, тъй като аз съм на към 400 “ , майтапи се доктор Бобадова, на която имаме достойнството да гостуваме в нейния втори дом – нейната клиника в центъра на столицата.



Любовта й към животните датира от дете. Сърцето й сграбчва ветеринарен доктор, който играе във кино лентата „ Опасният залив “: „ Този доктор се грижеше за морски жители, а на мен морето постоянно ми е било забавно. Както и орангутаните. Накрая взех решение да се ориентирам към кучетата и котките. “

През 2011 година доктор Бобадова е определена за „ Човек на годината “ от Българския хелзинкски комитет. Наградата е връчена поради една дългогодишна нейна борба – насилието и особената свирепост против животни, както и боевете с животни, да бъдат криминализирани у нас. Преди 10 години Мила печели и те са квалифицирани като закононарушение в Наказателния кодекс. Това е безспорен казус за българското законодателство , а няколко месеца по-късно Мила е включена измежду 100-те най-влиятелни дами на България.



„ 100% от половите насилници в предишното са имали принуждение над животни. Това е потресаващо число. Насилието над животни нормално значи алена лампа “, споделя Мила.

Кога нашето общество ще се отърве от табутата, които го оковават?

„ Не знам, само че в моето общество няма табута “, разкрива ни доктор Бобадова. Нейната огромна болежка обаче е неналичието на приемливост в обществото ни:

„ Нека всеки си показа, че може да седне в инвалидна количка и да се придвижи из София. Ние не просто не сме привикнали да живеем с другите. Ние не им разрешаваме да живеят измежду нас. “



Д-р Бобадова не има вяра в брака. Други канони у нас обаче я принуждават в последна сметка да се озове в гражданското. Прави го, с цел да може с мъжа на сърцето й да бъдат избрани по закон като годни да осиновят дете.

„ 17 години живях с един мъж без автограф. Все още сме дружно. Как един автограф ще задържи един човек? Той в случай че реши да си тръгне, ще си тръгне. По-добре да има свободата, че може да си тръгне, а не да е при мен поради подписа. “

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР