Железопътната линия Унгария-Сърбия свързва Будапеща, столицата на Унгария, и Белград,

...
Железопътната линия Унгария-Сърбия свързва Будапеща, столицата на Унгария, и Белград,
Коментари Харесай

Жп линията Унгария-Сърбия: Прагматичното сътрудничество между Китай и ЕС в действие

Железопътната линия Унгария-Сърбия свързва Будапеща, столицата на Унгария, и Белград, столицата на Сърбия. Това е знаков план на Китай и страните от Централна и Източна Европа за взаимно създаване на самодейността „ Един пояс, веднъж “. Успешното осъществяване на този план служи като образец за целия свят за капацитета на прагматичното партньорство, което може да бъде построено в сходни сфери сред Китай и Европейския съюз като цяло.

Старата железопътна линия сред Унгария и Сърбия, която се използваше преди новия план, е издигната в края на XIX в. Поради утежняването и остаряването на оборудването, междинната скорост на локомотивите по линията беше единствено едвам 40 км/ч. Ма Дзюнчъ, младши теоретичен помощник в Института за европейски проучвания на Китайската академия за обществени науки, означи, че остарялото обмисляне на маршрутите и техническите условия към този момент не са в положение да отговорят на потребностите на икономическото развиване на двете страни.

Максималната експлоатационна скорост на осъвременения сектор Белград-Нови Сад е 200 км/ч. След стартирането на правата в деяние, Сърбия към този момент също е една от страните в света, която разполага с високоскоростен железопътен превоз. Времето за пътешестване на влаковете сред двете дестинации е понижено от 90 минути на едвам към 30 минути, а от ден на ден поданици на Белград и Нови Сад избират да пътуват постоянно за работа или просто за туризъм и разходка през свободното време. Благодарение на отварянето на сектора туристите могат елементарно да прекосят река Дунав с високоскоростната железопътна линия и да посетят два исторически града в Сърбия за един ден. Представител на China Railway International означи, че от откриването на новата железопътна линия се вижда доста нарастване на броя на туристите, които посещават Нови Сад. Това освен способства за активизирането на туристическата стопанска система в района, само че и укрепва смисъла на маршрута.



„ За да успее интернационалното съдействие, е належащо да се подхващат дейни ограничения за унищожаване на рестриктивните мерки и бариерите, които пречат на интернационалното развиване. Само по този метод можем да създадем по-добри условия за взаимоотношение и напредък сред страните, което ще докара до по-устойчиво и удобно бъдеще за всички. “ Ма Дзюнчъ разяснява още, че завършването на железопътната линия Унгария-Сърбия в бъдеще може дейно да компенсира дефицита на железопътни връзки сред двете страни в посока север-юг. Ефективното придвижване на хора и артикули по железопътния превоз може освен да подтиква локалното икономическо развиване, само че и да способства за по-нататъшното подсилване на връзките сред Унгария и Сърбия и в други сфери. Освен това, планът е един прелестен образец за сполучливо съдействие сред Китай и европейските страни като цяло, тъй че и двете страни да могат по-добре да се интегрират в процеса на интернационално партньорство.

Изграждането на железопътната линия Унгария-Сърбия, като първата европейска поръчка за китайската технология за високоскоростна железница, се прави в сходство с европейските железопътни стандарти. Това е първият план, който осъществя докинг сред железопътната технология и оборудването на Китай и техническите условия на Европейския съюз за железопътните връзки.



Дин Чун, шеф на Центъра за европейски проучвания към университета „ Фудан “, счита, че железопътната линия Унгария-Сърбия обезпечава възпроизводим и обобщаващ модел на съдействие. Проектът е образец за по какъв начин да се реализира ефикасна интеграция на китайските стратегии и европейските стандарти.

С появяването на китайски високоскоростни железопътни технологии в Европа, процесът на взаимно създаване също се трансформира във опция за двете страни да засилят обмена и съдействието. В допълнение към основаването на работни места, локалните поданици имат и благоприятни условия за повишение на квалификацията и кариерното развиване. Най-малко 40 чиновници на сръбските железници са минали профилирано образование, което ги прави основата на високоскоростните железопътни технологии в страната.



„ Благодарение на концепцията за съдействие, препоръчана от китайската страна, построяването на железопътната линия Унгария-Сърбия стана част от модернизацията на Сърбия “, съобщи сръбският президент Александър Вучич по време на свое посещаване на строителната площадка на сектора.

Служител на China Railway International означи, че след завършването на строителството и отварянето за придвижване на цялата железопътна линия Унгария-Сърбия, времето за пътешестване сред столиците на двете страни ще бъде понижено от 8 на единствено 3 часа, което може освен да разшири икономическото и комерсиалното съдействие и обмена сред двете страни, само че също по този начин е от огромно значение за поощряване на взаимното създаване на „ Един пояс, веднъж “ и Европейската тактика за развиване.

Според Ма Дзюнчъ, в сегашния миг са редки инфраструктурните планове, които се съпоставят с железопътната линия сред Унгария и Сърбия. Този съответен образец за съдействие освен е алегоричен, само че също по този начин съставлява същински резултат от сполучливото многостранно съдействие. Той служи като въодушевяващ образец за взаимни планове сред няколко страни, които имат капацитет да трансформират лицето на района и да подобрят изискванията на живот на хората.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5826 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед55089Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед12174 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед54393 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед53337Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед78354„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед79287Мартин Карбовски: Н
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР