Жан Тод бе преизбран за президент на Международната федерация по

...
Жан Тод бе преизбран за президент на Международната федерация по
Коментари Харесай

Жан Тод начело световния автомобилизъм за трети път



Жан Тод бе избран отново за президент на Международната федерация по автомобилизъм (FIA) по време на генералната асамблея на организацията в Париж.  За французинът това ще е трети мандат отпред международната централа. Първият стартира през 2009, когато той завоюва вота против международния рали първенец от 1981 Ари Ватанен и наследи на поста Макс Моузли. Жан Тод беше избран отново за втори четиригодишен цикъл през 2013 година.

Преди да застане отпред на FIA, Тод беше общоприет управител на „ Ферари “ сред 1994 и 2007. Тогава " черните кончета " печелят шест международни трофеи при водачите (пет са на Михаел Шумахер и една на Кими Райконен) и седем при конструкторите. Под негово управление " Ферари " прекъсна серията си от 21 години без купа при водачите.

Жан Тод оглавява отбора на „ Пежо “ от 1983 до 1993 – интервал в който компанията господства както във WRC, по този начин и в 24 часа на Льо Ман.

През 2017 година Жан Тод посети България покана на Съюза на българските автомобилисти във връзка 60-годишия празник на организацията.

В общото заседание на ФИА вземат участие представители на 150 страни, които за първи път участваха в проведената „ Зала на славата “, в която бяха наградени 33 автомобилни състезатели и първенци.

Преди съвещанието на генералната асамблея Жан Тод се срещна с ръководителят на СБА инж. Емил Панчев. Двамата разискаха въпроси свързани с сигурността на придвижването, спорта, идните акции на организацията в България, както и кандидатурата на Ирина Бокова за член на Сената на FIA с сектор подвижност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР