Жалко, че не съм го знаела преди това! Много здравословни

...
Жалко, че не съм го знаела преди това! Много здравословни
Коментари Харесай

Жалко, че не съм го знаела преди това: 10 скрити симптоми на болни черва, които унищожават здравето, най-вече мозъка

Жалко, че не съм го знаела преди този момент! Много здравословни проблеми могат да бъдат предотвратени доста елементарно!
Учените от дълго време са проучили връзката сред нашите гени и нашето здраве. Сега, в възходящата област на научните проучвания, се изследва връзката сред здравите вътрешности и бактериите в червата и по какъв начин това въздейства върху развиването на болесттите при хората.
Продължете да четете, с цел да знаете знаците, които демонстрират, че червата не се оправят с функционалностите си. И какви болести се предизвикат от този проблем.
Основните задания на червата са хранителната обработка, абсорбцията на хранителни субстанции, регулирането на имунната система и равновесието на бактериите.
Днес множеството специалисти в здравната общественост удостоверяват голямото влияние на чревната работа върху цялостното здраве и благоденствие.

Грижете се за себе си и бъдете здрави!
Нашите вътрешности съдържат огромен брой микроби и са нужни за битка с патогенните бактерии и вируси.
Особено значимо е здравето на червата да поддържа здрав разум и тяло.
1. Чувство на тревога, отчаяние и меланхолия.
Изглежда необичайно да свързваме червата си с страстите. Но знаехте ли, че 70% от серотонина е в червата? Ниските равнища на серотонин са свързани с промени в настроението, меланхолия, нараснал вкус или липса на такава, и бодърствуване.

2.
Сладка храна
Лептинът и грелинът са протеини, които работят сходно на хормоните, които стабилизират апетита – и нашите чревни бактерии отделят доста от тях.
Тези протеини засягат нашата жадност за храна, тъй че в случай че ядете доста захар, бактериите ще се приспособяват към този тип нездравословна диета. В резултат на това червата ви желаят да му дадете дневна доза захар. Елиминирането на чревните проблеми ще понижи броя на бактериите, които предизвикват зависимостта от захарта.
3. Преддиабет или диабет
В изследване, оповестено в списанието „ Ендокринологични връзки “, учените показват връзка сред микрофлората на дебелото черво и съществуването или евентуалното развиване на диабет вид 2.

Някои чревни бактерии индуцират имунен отговор. В резултат на това „ предизвиква инфектиране в цялото тяло, в това число черния дроб и мастните кафези, което може да повлияе на общия метаболизъм, както и чувствителността на черния дроб “.
4.Кожни проблеми
Кожни обриви и хронично положение на кожата с екзема може да демонстрират проблем в червата. Особено постоянно във връзка с несъответствието на бактериите.
5. Храносмилателни проблеми
Остри чревни проблеми, като отичане на корема, диария и нараснало формиране на газове, могат да значат дисбаланс в чревните бактерии. Неправилните изпражнения и метеоризма могат да демонстрират ниско равнище на киселина в стомаха. В резултат на това той оказва неподходящо въздействие върху способността за мелене на храната.

6. Автоимунни болести и отслабен имунитет
Проблемите на червата и непоносимостта към глутен провокират развиването на автоимунни болести. Чревните проблеми могат да се проявят при остри и хронични болести.
7. Хранителни алергии и свръхчувствителност към храната
Хранителната нетърпимост (например нетърпимост към лактоза) е съвсем постоянно непряк артикул на заболели вътрешности. Не забравяйте, че те погрешно смилат всички храни. Вместо да остане в затворения цикъл на червата, храната излиза от червата и навлиза в кръвообращението.

Когато тази храна „ избяга “, тялото я пояснява като опасност и инициира имунен отговор. Развитието и утежняването на питателните алергии и неочакваната сензитивност към избрани храни може да демонстрират проблем.
8. Лош мирис
Халитозата е медицински термин, употребен за хронично разказване на неприятния мирис. Микробният дисбаланс в червата може да се трансферира в други елементи на тялото, в това число в устата. Проблемите в чревната флора вършат тялото все по-чувствителни към положения, които предизвикват неприятна миризма (например бъбречно заболяване или диабет).

9. Трудности при заспиване и бодърствуване
Те са индикатори за химически несъответствия в мозъка. Както към този момент споменахме, нашите вътрешности съхраняват и контролират серотонина, който подтиква и контролира съня.
Когато липсва серотонин, това може да докара до бодърствуване, както и проблеми при заспиване.
10. Отслабване без забележима причина
Някои чревни бактерии способстват за загуба на тегло. Прекомерното количество микроби в тънките вътрешности затруднява абсорбирането на мазнини, минерали и витамини, както и на други потребни субстанции.
Инфо: lekuvai

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР