Известният мехлем от свинска мас и невен има доказан болкоуспокоителен

...
Известният мехлем от свинска мас и невен има доказан болкоуспокоителен
Коментари Харесай

Как да си приготвим вълшебния мехлем от свинска мас и невен

Известният мас от свинска мехлем и невен има потвърден болкоуспокоителен резултат, оказва помощ и за изтриване на белези от рани. В аптеките може да се откри негов аналог. За да сте сигурни обаче в качествата му, можете да си го приготвите и сами в домашни условия. Ето по какъв начин:
За неговото приемане накълцаният наситно невен – цялото стъбълце с листата и цветовете, се запържва в несолена свинска мехлем на спокоен огън. Течността се прецежда през марля, тензух или друга лека памучна материя и към нея се прибавя малко мед. С мехлема се маже деликатно болното място, което авансово е промито с някоя билкова запарка.
Мазилото оказва помощ ефикасно и при хемороиди. За да се избавим от тях, читатели предлагат и една друга рецепта.

Смесват се 60 г несолена свинска мехлем и 60 г камфор. Съставките се объркват добре и се вършат на мас, с който от време на време се маже мъчителният сектор.
И един метод за справяне с по този начин постоянно срещаните и неприятни киселини.
Преварява се 1 л вода. След като изстине, в нея се поставят 30 г суха черничева гъба (расте по стеблата на черниците и се суши). Оставя се да кисне 24 часа. След това се прецежда и се пие всяка заран на гладно по 1 кафена чашка. Останалото количество се съхранява на мрачно и хладно място или в ледник. Процедурата се повтаря в течение на 14-15 дни, като през това време не се използва алкохол.

Синузит пък фенове на националната медицина лекуват по този начин:
Вечерта се накисват 10 сушени сливи във вода. На идващия ден се вари 1 шепа ориз на муден огън. Бърка се постоянно, с цел да се разкашка и да се получи хомогенна каша. Когато сливите набъбнат и станат сочни, се отделят костилките им и месото се намачква във към този момент сварения и свален от котлона ориз. Всичко се разбърква добре, до момента в който се получи еднородна примес. Полученото пюре се поставя в платнени торбички или сред пластове двойна марля, като сместа би трябвало да бъде топла до толерантност. Правят се общо 3 компреса – един на челото и два на носа. След това болният ляга по тил, до момента в който те поизстинат. След това сместа се нагрява още веднъж и процедурата се повтаря. И по този начин 3-4 пъти.

Друга доста ефикасна рецепта за облекчаването на синузита е с потреблението на морска сол.
За задачата шепа от лечебните кристали се загряват в емайлирана тавичка или чинийка. След това солта се изсипва в платнена торбичка и се поставя на челото и върху синусите. Ако кожата е сензитивна, е хубаво авансово тези места да се намажат с някаква лой – олио, крем и прочие
Инфо: Десант

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР