Известна наша певица идва в морската столица.В чест на Рождественските

...
Известна наша певица идва в морската столица.В чест на Рождественските
Коментари Харесай

Коледните концерти Аве Мария със солист Люси Дяковска ще има във Варна

Известна наша певица идва в морската столица.

В чест на Рождественските празници, на 22-ри декември от 19 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна, Люси Дяковска, дружно с Плевенската филхармония под диригентството на маестро Георги Милтиядов, ще излезе още веднъж на българска сцена с вълнуващата концертна стратегия " Аве Мария ". Концертът ѝ в София беше в зала " България ", написа bnr.bg.

" Аве Мария " – молитвата, която насочваме към святата Божия майка, е коледният музикален подарък на Люси Дяковска за публиката у нас. Музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, истории за обич и вяра ще стоплят сърцата в концертната зала. Ще прозвучат обичани композиции за идните празници от целия свят, с текстове за най-красивото човешко създание, в аранжимент за оркестров състав и солисти. Концертната компилация е персонално подбрана от Люси Дяковска и е въодушевена от нейните музикални търсения от разнообразни елементи на света, персонални срещи, прекарвания и респект към музикалните обичаи. Въздействащите симфонични аранжименти са дело на Румен Бояджиев - наследник, Георги Милтиядов и Константин Добройков.

В концерта ще вземат участие и солистите на Северняшкия отбор за национални песни и танци " Иван Вълев " - Плевен, музикален състав, учреден от дядото на Люси Дяковска, дълготраен диригент и началник на ансамбъла. Концертът приключва с може би най-популярната негова ария " Прочула се Неранза ", с нов аранжимент, изработен от Люси Дяковска.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР