Известен бар в Капана, наказан от НАП заради неизрядност в

...
Известен бар в Капана, наказан от НАП заради неизрядност в
Коментари Харесай

Бар в Капана, наказан със запечатване, осъди НАП - изплащат му пари след проверката

Известен бар в Капана, осъден от Национална агенция за приходите поради неизрядност в данъчното отчитане, завоюва дело на последна инстанция против приходната организация. Заведението „ Но сенс “ е е атакувало пред съда насилствена административна мярка, с която е било наложено запечатването на обекта им за период от 14 дни.
Прочетете още
Припомняме, че пред декември 2022г. данъчните направиха инспекция в бара, при която чиновник на приходната организация закупил бира за 4лв., за която не получил касов бон или записка от кочан. След проверка се оказало, че над 200лв. от продажби във въпросната вечер не са били регистрирани. На компанията била наложена санкция от 1000лв., както и наложена мярката „ Запечатване “ за две седмици.

Управителите и притежатели на сдружението се обърнали към Административния съд в Пловдив. Те поискали анулацията на мярката, като претендирали нейната незаконност и диспропорция. Изразили претекст, че откакто е наложена финансова глоба, затварянето на „ Но сенс “ се явява прекалено наказване.

Съдът в Пловдив почел настояването им и постановил анулация на насилствената мярка, наложена от отдел " Оперативни действия " към Национална агенция за приходите. Приходната организация обаче обжалвала решението на пловдивските магистрати пред Върховен административен съд. След разглеждане на разногласието висшата инстанция постановила, че в реалност запечатване на обекта за две седмици се явява нестимулирано, поради че сдружението извършител към този момент е заплатило парична санкция за неправилното отчитане на доходи.

„ Актът и неговото осъществяване не могат да засягат права и законни ползи на сдружението в по-голяма степен от най-необходимото за задачата, за която актът се издава “, се показва в решението на Върховен административен съд.

Освен анулацията на мярката, съдът е постановил Национална агенция за приходите да поеме правосъдните разходи и адвокатското заплащане на „ Но сенс “. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР