Извършителите са установени по записите от камерите. Те са от

...
Извършителите са установени по записите от камерите. Те са от
Коментари Харесай

30 000 лв. отмъкнали обирджиите от игрална зала в Генерал Тошево


Извършителите са открити по записите от камерите. Те са от Генерал Тошево - на възраст 22 година (от Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден оповестиха за лице на 19 г.) и на 37 година Двамата са познати на органите на реда. Многократно са осъждани за грабежи и обири, като единият е осъждан и за палеж.

Двамата мъже са възнамерявали обира. Когато нахлули в залата, там не е имало клиенти, нито физическа защита, сподели още прокурор Илиев. В игралната зала е имало камери и паник-бутон. Крупието обаче не е съумяло да го задейства, защото е била съборена и завързана. Тя не е потърпевша. 

Откраднати са 5000 лв., портативен компютър, мобилния телефон на крупието и железен сейф, в който са съхранявани 25 000 лв.. След осъществяването на обира единият мъж е направил опит да унищожи облеклата, с които е бил, а другият - да укрие открадната сума пари, сподели още прокурор Илиев.

В момента се ревизира дали не е налице и рецидив при единия от причинителите, което допуска и по-високо наказване. Законът планува от три до 10 години отнемане от независимост, а в случай че се откри рецидив - до 20 години.

Задигната сума от 30 000 лева досега не е открита. Единият от арестуваните спомага изцяло на органите на реда и е показал накъде е тръгнал съучастникът му с парите. 

Предстои да бъде импортирано искане в Районен съд Генерал Тошево за непрекъсната мярка " задържане под стража " и за двамата по обвиняване за обир в изискванията на съучастничество. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР