Изцяло обновеното COVID отделение в МБАЛ – Омуртаг бе открито

...
Изцяло обновеното COVID отделение в МБАЛ – Омуртаг бе открито
Коментари Харесай

Открито е изцяло обновеното COVID отделение в болницата в Омуртаг

Изцяло обновеното Коронавирус поделение в МБАЛ – Омуртаг бе намерено през днешния ден. Ремонтът в лечебното заведение е за 276 248 лв. и е осъществено по план, оповестиха от управлението му.

Помещенията са с нов образ, като са спазени и европейските условия при санитарните възли, сменени са електрическите и ВиК-инсталации. Реновирани са напълно пространствата и за личния състав, работещ в ковид-отделението. 

Преди време по предложение на кмета на Община Омуртаг и с поддръжката на Общинския съвет са заделени 300 000 лева от бюджета за прехрана на МБАЛ – Омуртаг и 248 400 лв. за закупуване на  модерен цифров мамограф, който е закупен, инсталиран и работещ, припомния доктор Павлина Павлова - изпълнителен шеф на МБАЛ - Омуртаг.

За да действа добре едно лечебно заведение, са нужни висококвалифициран, стимулиран, личен състав и добра материална база. Получих и моралната, и финансова поддръжка и към този момент имаме едно изцяло актуализирано поделение и модерна цифрова инсталация - мамограф и скенер, каза доктор Павлова. 

Финансирането е по процедура " Мерки за справяне с пандемията ", която се осъществя в границите на предпочитана ос “Подкрепа за здравната система за справяне с рецесии ” на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 е на стойност 220 630 лв. и 55 618 лв. е дофинансирането от лични бюджетни средства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР