Изстрел с газов пистолет е произвел единият от двамата задържани

...
Изстрел с газов пистолет е произвел единият от двамата задържани
Коментари Харесай

Изстрел с пистолет при обира на игралната зала в Генерал Тошево

Изстрел с газов револвер е създал единият от двамата арестувани при обира на игралната зала в Генерал Тошево. Мъжете са използвали мощ и по отношение на крупието, което е било на работа и са завързали ръцете ѝ с шведска лента. Това заяви на брифинг представителя на прокуратурата Даниел Илиев. 

В залата не е имало клиенти, нито физическа защита. Двамата арестувани са възнамерявали обира, сподели още прокурор Илиев. Взели са 5000 лв., портативен компютър и мобилния телефон на крупието. Взели са и железен сейф, в който са съхранявани 25 000 лв.. 

 След осъществяването на обира единият е направил опит да унищожи облеклата, с които е бил, а другият - да укрие открадната сума пари, сподели още прокурор Илиев, предава Българска телеграфна агенция. 

И двамата арестувани са от Генерал Тошево и са познати на органите на реда. Многократно са осъждани за грабежи и обири, а единият е осъждан и за палеж. 

В игралната зала не е имало физическа защита, само че е имало камери и паник-бутон. По записите от камерите са открити причинителите, а крупието не е съумяло да задейства бутона, тъй като е била съборена и завързана. В момента се ревизира дали не е налице и рецидив при единия от причинителите, което допуска и по-високо наказване. Законът планува от три до 10 години отнемане от независимост, а в случай че се откри рецидив – до 20 години. 

 Към момента се работи за определяне на скритата сума. Единият от арестуваните спомага изцяло на органите на реда и е показал накъде е тръгнал съучастникът му с парите. На крупието не е нанесена телесна щета. 

Предстои да бъде импортирано искане в Районен съд Генерал Тошево за непрекъсната мярка " задържане под стража " и за двамата по обвиняване за обир в изискванията на съучастничество, приключи прокурор Илиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР