Изслушването на премиера в оставка Кирил Петков и министрите на

...
Изслушването на премиера в оставка Кирил Петков и министрите на
Коментари Харесай

Изслушването на Кирил Петков за Джемкорп пропадна -

Изслушването на премиера в оставка Кирил Петков и министрите на финансите и на енергетиката в оставка Асен Василев и Александър Николов по проблема с меморандума с Gemcorp (Джемкорп) във краткотрайната парламентарна комисия по въпроса пропадна поради отсъствието на тримата.

Във вторник депутатите изслушаха ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев.

След като стана ясно, че ДАНС е дал отчет на анкетната комисия, представителите на " Демократична България настояха меморандумът да бъде преустановен, защото страната ни може да се окаже в нарушаване на санкциите срещу Русия.

Кирил Петков към този момент сподели, че на съдействието с Джемкорп ще бъде комплициран край. 

Документът за съдействие сред американската компания и България за подпомагане в планирането и осъществяването на планове за чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика и за отбраната на сериозната енергийна инфраструктура бе подписан през март. Но следствие на " Файненшъл таймс " разкри връзки сред Джемкорп и съветски олигарси.

Очакваше се през днешния ден въпросите към меморандума да получат отговор от тримата политици, само че министър председателят и енергийният министър са Азербайджан, а вицето Асен Василев имал неотложни задължения.

Отсъствието им стана мотив за нападки от страна на ГЕРБ-СДС, които заподозряха ръководителя на комисията Емил Георгиев, че прикрива членовете на кабинета. Разрази се скандал, на който очевидци станаха публицистите, позволени за пръв път на закрито съвещание.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР