Изследване, публикувано в списание Toxicological Sciences, проучва проблема със замърсяването

...
Изследване, публикувано в списание Toxicological Sciences, проучва проблема със замърсяването
Коментари Харесай

Учени откриха токсична микропластмаса във всяка тествана човешка плацента

Изследване, оповестено в списание Toxicological Sciences, изследва казуса със замърсяването на човешкия организъм с нано- и микропластмаса (НМП). Изследователите са открили, че всичките 62 изследвани проби от човешка плацента съдържат микропластмаса в централизация от 6,5 до 790 мг на грам тъкан. Плацентата е орган, който се развива в матката по време на бременност. Тя доставя бебето с О2 и хранителни субстанции, а също по този начин извежда отпадъчните артикули от кръвта му.

Най-разпространената микропластмаса, открита в пробите от плаценти, е полиетиленът, който съставлява 54% от всички открити НМП и " участва непрекъснато в съвсем всички проби ".

Полиетиленът е обвързван с няколко затруднения за здравето, като астма, нарушавания на хормоналния декор, влияещи на репродуктивната функционалност, и лек дерматит или оток и раздразнение на кожата.

Поливинилхлоридът (PVC) и найлонът съставляват към 10% от НМП по тегло. PVC е обвързван с увреждане на черния дроб и репродуктивната система. Това вещество е канцерогенно. Въпреки че самият найлон се смята за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР