Израелското правителство единодушно е решило да закрие в Израел катарския

...
Израелското правителство единодушно е решило да закрие в Израел катарския
Коментари Харесай

Израелската полиция нахлу в офиса на Ал Джазира в Йерусалим

Израелското държавно управление " единомислещо е решило " да " закрие в Израел " катарския ефирен канал " Ал Джазира ", заяви през днешния ден министър председателят Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в обява в обществената мрежа " Екс ", без да даде повече детайлности за подхванатите ограничения, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това стана, откакто израелският парламент одобри закон, допускащ краткотрайно закриване в Израел на задгранични телевизионни оператори, считани за опасност за националната сигурност по време на войната против палестинската организация " Хамас " в Газа.

Междувременно израелските сателитни и кабелни оператори към този момент прекратиха излъчването на телевизия " Ал Джазира " след решението на държавното управление да закрие активността ѝ в страната поради хипотетични пропалестински пристрастия.

" В сходство с държавното решение излъчването на телевизия " Ал Джазира " в Израел беше спряно ", гласи известието на сателитния оператор " Йес " в неговата сателитна мрежа. Кабелният оператор " Хот " е подхванал аналогични дейности.

Израелският министър на връзките Шломо Кархи съобщи в " Екс ", че " неотложно е подписал заповедта против " Ал Джазира ", която " влиза в действие на момента ".

Той добави, че е подсигурил, че " Ал-Джазира " " повече няма да може да работи от Израел ", и упрекна канала, че " заплашва сигурността " на страната.

По същото време беше оповестена заповед за конфискация на оборудването на малкия екран, подписана от Кархи.

Според документа са дадени указания за изземване на " оборудването, употребявано за лъчение на наличието на канала ", в детайли разказано в лист, който включва камери, микрофони, маси за редактиране, компютърни сървъри, компютри, съоръжение за предаване и мобилни телефони.

Директорът на бюрото на " Ал Джазира " в Израел и в окупираните палестински територии Уалид ал Омари съобщи пред канала, че израелското решение включва " прекъсване на излъчването на " Ал Джазира " в Израел на арабски и британски език и затваряне на офисите на малкия екран на територията на Израел ", както и " изземване на съоръжение " и преустановяване на достъпа до уеб страниците на канала от Израел.

" Това решение идва след акция на крайнодесни министри " в израелското държавно управление, сподели той.

Израелската полиция нахлу през днешния ден в служеща за офис на " Ал Джазира " хотелска стая в Източен Йерусалим.

Телевизия " Ал Джазира " осъди през днешния ден решението на израелското държавно управление да закрие бюрото ѝ в Израел, като го дефинира като " незаконно ".

" Осъждаме и жигосваме този незаконен акт на Израел, който нарушава човешкото право на достъп до информация ", се споделя в изказване на " Ал Джазира " на арабски език, оповестено в обществената мрежа " Екс ".

" Хамас " дефинира през днешния ден решението на израелското държавно управление да закрие бюрото на катарската телевизия " Ал Джазира " в Израел като " жестоко нарушаване на свободата на медиите ", целящо " скриване на истината " за войната в линията Газа.

Решението на Израел е " ответна мярка против ролята, която " Ал Джазира " изигра в разкриването на закононарушенията " на израелската войска в линията Газа и на окупирания Западен бряг, съобщи палестинското ислямистко придвижване в изказване в " Телеграм ", осъждайки, по думите му " кулминационната точка на войната против публицистите от страна на Израел ", с " цел да се скрие истината ".

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР