Израелският премиер Бенямин Нетаняху и президентът на САЩ Джо Байдън

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху и президентът на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

САЩ увериха Израел, че може да разчита на подкрепата им

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън Снимка: списък

Съединени американски щати увериха Израел, че може да разчита на поддръжката им във връзка със закани от Иран, съобщи ДПА. Американският държавен секретар Антъни Блинкън препотвърди поддръжката на Съединени американски щати за сигурността на Израел на среща с израелския министър на защитата Йоав Галант, съобщи нощес представителят на Държавния департамент Матю Милър. По-рано американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще оказват помощ на Израел при положение на закани от Иран и съюзените със страната групировки.

След неотдавнашната офанзива против иранското посолство в Сирия, за която се допуска, че бе осъществена от Израел, висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей насочи закани против еврейската страна, в това число и през вчерашния ден.

Атаката против посолството е равнозначна на офанзива против територията на Иран, сподели иранският водач. " Злият режим (Израел - бел. ДПА) направи неточност, би трябвало да бъде осъден и ще бъде осъден ", съобщи аятолах Хаменей. Двама генерали и още петима членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война бяха убити при въздушен удар по комплекса на иранското посолство в Дамаск при започване на този месец. Оттогава насетне иранските водачи на няколко пъти заплашват да си отмъстят за офанзивата.

На вчерашна конференция с японския министър председател Фумио Кишида президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че се отнася съществено към заканите на Иран. " Както споделих на премиера Нетаняху, нашият ангажимент във връзка с сигурността на Израел във връзка със заканите от Иран и съюзническите му групировки е стоманен ", посочи Байдън.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР