Израелските военни наредиха на палестинците в източната част на град

...
Израелските военни наредиха на палестинците в източната част на град
Коментари Харесай

Надеждата за прекратяване на огъня между Израел и Хамас избледнява, на палестинците им е казано да евакуират източен Рафах преди очакваната офанзива

Израелските военни подредиха на палестинците в източната част на град Рафах в линията Газа да се изтеглят в понеделник преди от дълго време обещаната наземна атака от водачите на еврейската страна. Съобщението беше предадено с листовки, телефонни позвънявания, известия и медийни излъчвания на арабски след уикенд, в който вярата за ново преустановяване на огъня в седеммесечната война сред Израел и Хамас още веднъж беше попарена.

Хората бързо започнаха да бягат от източната част на Рафах в понеделник, пешком или с всевъзможни други налични за тях средства.

Правителството на израелския министър председател Бенямин Нетаняху акцентира желанието си да придвижи от навлизане в Рафа, най-южния град на Газа, през последната седмица, макар последните старания, водени от Съединени американски щати, Катар и Египет, за ходатайство за ново съглашение за преустановяване на огъня.

Тези дипломатически старания обаче наподобява се провалиха до неделя, като Израел и Хамас се упрекваха взаимно за безизходицата, а по-късно Хамас из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР