Израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) провеждат офанзивни действия в Южен Ливан,

...
Израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) провеждат офанзивни действия в Южен Ливан,
Коментари Харесай

Израел извършва настъпателни действия в Южен Ливан

Израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) организират " офанзивни дейности " в Южен Ливан, съобщи министърът на защитата Йоав Галант, без да прецизира дали сухопътните войски са пресекли границата.


" Много сили са ситуирани на границата, а ЦАХАЛ правят офанзивни дейности сега в целия Южен Ливан ", сподели Галант в изказване.

Той също по този начин съобщи, че " половината от командирите на Хизбула в Южен Ливан са премахнати " през месеците на принуждение.

" Другата половина се укриват и изоставят терена за интервенциите на ЦАХАЛ ", добави той, без да уточни съответен брой.

Говорител на Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (ЮНИФИЛ) съобщи пред Агенция Франс Прес, че " през днешния ден не сме разкрили прекосяване по земя ".

Израелската войска заяви, че е нанесла удари по 40 цели на " Хизбула " в Южен Ливан.

" Преди малко изтребители на ЦАХАЛ и артилерия удариха почти 40 цели на терористичната организация " Хизбула " в региона на Аита ал-Шааб в Южен Ливан, в това число хранилища и оръжия, оповестиха оттова.

Армията съобщи, че Хизбула " е основала десетки средства и инфраструктура за тероризъм в региона ", с цел да нападна Израел.

Държавната осведомителна организация на Ливан заяви, че Израел е нанесъл повече от 13 удара наоколо до Аита ал-Шааб и близките села.

" Израелски военни самолети са направили... повече от 13 въздушни удара, ориентирани към покрайнините на градовете Аита ал-Шааб, Рамия, Джабал Балат и Халет Варда ", се споделя в известието. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР