Израел продължава да обстрелва град Рафах в южната част на

...
Израел продължава да обстрелва град Рафах в южната част на
Коментари Харесай

Израел продължава обстрела на Рафах в южната част на Ивицата Газа

Израел продължава да обстрелва град Рафах в южната част на линията Газа на фона на предупрежданията на американския президент Джо Байдън към Тел Авив да не подхваща сухопътна атака.
Прочетете още
За натоварен обстрел на Рафах оповестяват локални поданици. По данни на палестинското здравно министерство за последното денонощие са починали 60 души.

Представител на " Хамас " упрекна израелската войска, че към този момент прави рейдове в Рафах и ги окачестви като опит да се саботират договарянията за преустановяване на огъня.

В пограничния град са намерили леговище над 1 милион поданици на Газа. Според Тел Авив обаче там се укриват хиляди бойци на " Хамас ".

Американския президент Джо Байдън призна, че с оръжия, доставени от Съединените щати са убити цивилни в Газа и предизвести Израел да не подхваща сухопътна атака.

Според американския президент обаче Израел към момента не е минал " алената линия ". Ако израелски бойци навлязат в гъсто популации град, Вашингтон ще анулира доставката на оръжия и снаряди, съобщи още Байдън:

" Ясно заявих, че в случай че Израел влезе в Рафах, което още не се е случило, Съединени американски щати няма да доставят оръжията, които преди са били употребявани за справяне с проблемите ".

В същото време Иран съобщи, че ще би трябвало да промени нуклеарната си теория, в случай че съществуването му бъде застрашено от Израел.

Съветникът на висшия водач на Ислямската република Камал Харази посочи, че Иран към този момент е посочил, че разполага с капацитет за основаване на нуклеарни оръжия.

" В случай на офанзива против нашите нуклеарни уреди от страна на ционисткия режим Израел, нашите средства за въздържане ще се трансформират ", сподели още Харази.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР