Израел обяви вчера, че ще спре износа на стратегически стоки

...
Израел обяви вчера, че ще спре износа на стратегически стоки
Коментари Харесай

Израел спира износа на стратегически стоки за Колумбия след като президентът на страната в Южна Америка сравни операцията в Газа с нацистките гонения срещу евреите

Израел разгласи през вчерашния ден, че ще спре износа на стратегически артикули за Колумбия в откакто президентът на южноамериканската страна Густаво Петро (на снимката) съпостави дейностите на въоръжените сили на Еврейската държава  в линията Газа с нацисткото гонене на евреи, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 424
Лиор Хаят, представител на израелското външно министерство, сподели, че колумбийският дипломат Маргарита Манхарес бе порицана поради " враждебните и антисемитски изказвания против Държавата Израел ", направени от Петро.

„ Като първата мярка, подхваната в отговор, Израел реши да спре износа на стратегически артикули за Колумбия “, съобщи Хаят.

„ Израел осъжда изказванията на президента, които съставляват поддръжка за ужасяващите дейности на терористите от „ Хамас “, разпалват антисемитизма, нанасят щета на представителите на ържавата Израел и заплашват сигурността на еврейската общественост в Колумбия.

„ Ако би трябвало да прекъснем връзките с Израел, ще ги прекъснем “, сподели Петро в отговор. „ Ние не поддържаме геноцида “, съобщи водачът на латиноамериканската страна.

На 9 октомври израелският министър на защитата Йоав Галант разгласи " цялостна блокада " на Газа, като сподели, че няма да има " електричество, храна, гориво ".

„ Ние се борим със зверове и действаме в сходство с това “, добави Галант.

Петро отговори: Това споделяха нацистите за евреите.

Колумбийският водач продължи да съпоставя дейностите на израелската войска с закононарушенията на нацистите и Ивицата Газа с концентрационния лагер „ Аушвиц “ и Варшавското гето.

Израелската войска бомбардира цели в Газа – една от най-гъсто обитаемоте зони в света, с към 2,2 милиона души население, живеещи на към 45 квадратни километра – след невижданите офанзиви против израелски цивилни, осъществени на 7 октомври от бойци на „ Хамас “.

Израел съобщи, че има за цел да унищожи политическото и военното управление на ислямистката организация, която изстреля хиляди ракети към Израел, до момента в който стотици нейни бойци пробиха граничните заграждения в невиждана изненадваща офанзива и направиха кръвопролитие, в което починаха над 1300 души, в това число 286 мъже и дами под пагон.

Седмица след началото на последния спор броят на починалите в Ивицата Газа набъбна до 2670, заяви през вчерашния ден министерството на опазването на здравето в Газа. Около 9200 са ранени на територията, следена от „ Хамас “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР