Изпълнителният директор на Oceangate Стоктън Ръш почина на борда на

...
Изпълнителният директор на Oceangate Стоктън Ръш почина на борда на
Коментари Харесай

Защо не всички скърбят за Стоктън Ръш, който умря на Титан?

Изпълнителният шеф на Oceangate Стоктън Ръш умря на борда на Титан дружно с още 4 души.

В изказване от компанията му Ocean Gate се споделя, че водачът и основен изпълнителен шеф на компанията Стоктън Ръш – дружно с Хамиш Хардинг и други жители на Обединеното кралство Шахзада Дауд и неговия 19-годишен наследник Сюлейман Дауд, както и френският изследовател Пол-Анри Наржоле „ за жалост починаха ”.

Жалейки заляха мрежата.

Отзивите за Стоктън обаче са смесени.

Стоктън Ръш е американски инженер и бизнесмен, който е създател и основен изпълнителен шеф на OceanGate, компания, която предлага подводни екскурзии до останките на Титаник. Той е женен за Уенди Ръш, която е пра-правнучка на Исидор и Ида Щраус, двама пасажери в първа класа, починали при потъването на Титаник през 1912 година Стоктън Ръш е роден в Сиатъл и приключва Принстън като аеронавтика инженер.

Ето по какъв начин CNN го разказва:

Амбициозен, любопитен и пристрастен от природата – това е най-хубавият метод да се опише изобретателят, авиоинженер и бизнесмен Стоктън Ръш. Титан (т.н. съд за потапяне, сходен на подводница) изчезна, до момента в който пътува до останките на Титаник.

Какъв човек провежда такова вълнуващо, само че към този момент явно спорно пътуване?

61-годишният Ръш през 1984 година приключва университета " Пинтън " с тапия по аерокосмическо инженерство. 

В този миг към момента е воден от детската си фантазия да стане астронавт – желае да лети в задачата на HACA. Това включва и работата по изтребителя F-15 за MS Donnell Douglas, написа  CNN.

Ето какво написа онлайн Стивън Фрийд, шеф на журналистическия факултет по наративна медицина в Columbia Narrative Medicine

„ Молитвите ми са към фамилията на StocktonRush, основен изпълнителен шеф и създател на OceanGate Expeditions, който загуби живота си и фантазията си, пробвайки се да сътвори нова технология, която ще разреши на хората да се гмуркат надълбоко и да видят и изпитат неща като Титаник.
Стоктън беше прочут в моя свят като най-видния жив родственик на създателя доктор Бенджамин Ръш. Той и брачната половинка му бяха доста благи и ми помогнаха да споделят фамилни фотоси за моята биография на неговия предшественик РЪШ. (Ето някои от моите обичани от неговата сбирка, фотография на меча, държан от прадядото на доктор Ръш, Джон Ръш, конен боец в армията на Оливър Кроууел, портрет на Ръш, портрет на Джулия в преклонна възраст и портрет на нейната завладяваща майка Анис.)
Първото име на Стоктън беше фамилното име на брачната половинка на доктор Ръш Джулия (чийто фамилен дом беше Morven Museum & Garden в Принстън); Бащата на Джулия, юристът Ричард Стоктън, подписва декларацията дружно с доктор Ръш. Така че, до момента в който още доста ще се написа за Стоктън, тази част от неговия генезис остава завладяващо ентусиазъм.
Нека паметта на Стоктън бъде благословена и дано всичко, научено от гибелта му, помогне на другите. 

Както неговият предходник доктор Ръш един път написа за личната си идна гибел, „ най-приемливите мъже в практическото общество са били тези, които в никакъв случай не са шокирали своите съвременници, като са се противопоставяли на известни или общи отзиви. Хора с такива характери, рядко се виждат ясно от епохата, в която живеят. Те би трябвало да се задоволят с вероятността да бъдат потребни на далечните и по-просветени генерации, които ще последват. ”

Не всички мнения под обявата му обаче показват тъга:

Ето част:

Хора починаха заради неуважение от ръцете на вашия другар. Абсолютно нулева стойност като човек.

Мечта? Не, той беше нахален и нарцистичен простак, който умъртви 4 души.

Да, склонен съм и доста от изказванията му го потвърждават!!!!!!!! Арогантен

Той си получи заслуженото. Не имам вяра в пъкъла, само че се надявам да съществува за задника му. Аз обаче имам вяра в нещо сходно на кармата и  това го удостоверява.

Той беше нахален и търговец за пари. Загинали са хора. Въпреки че и те знаеха на какво вероятно се излагат. Този човек беше нахален и това беше толкоз явно. Той нямаше работа да прави това. Не се забърквайте с майката природа!!

Много хора обаче го пазят:

" Титан е направил 3 предходни пътувания до Титаник. Абсурдно е да се мисли, че не е минал непоколебим инженерен дизайн и проби или че Ръш е бил някакъв кравар. По обучение е аерокосмически инженер. Изследователите и изобретателите са се подлагали на опасности постоянно в историята и мнозина са умрели по пътя. Ако не бяха те ние към момента щяхме да живеем в пещери. Няма специфична мъдрост в избягването на риска, а единствено избягването на риска. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР