Изпълнителният директор на Nvidia Дженсън Хуанг лично достави първия ускорител

...
Изпълнителният директор на Nvidia Дженсън Хуанг лично достави първия ускорител
Коментари Харесай

Ръководителят на Nvidia лично занесе AI ускорител на Сам Алтман

Изпълнителният шеф на Nvidia Дженсън Хуанг персонално достави първия ускорител DGX H200 в офиса на OpenAI в Сан Франциско.

Президентът и съосновател на OpenAI Грег Брокман разгласява фотография от събитието в обществените мрежи, на което участва и изпълнителният шеф на OpenAI, Сам Алтман. Nvidia пусна новия H200 AI ускорител, който е и най-мощният в света. Това е повратна точка за OpenAI: компанията разполага с хардуера, който ще ѝ разреши да доближи нови висоти. H200 стана по-мощен от своя предходник в лицето на H100 заради консолидираното на HBM3e памет. Ширината на честотната лента на паметта се е нараснала с 1,4 пъти, а размерът ѝ е повишен до 141 GB. 

Придобиването на ускорителя H200 би трябвало да помогне на OpenAI да усъвършенства невронната мрежа GPT-5 и да форсира напредъка в региона на изкуствения разсъдък. Моделът H100 беше доста издирван, което докара до недостиг на ускорители. Nvidia се надява да избегне повторението на обстановката с новия модел, като си сътрудничи с производители и снабдители на облачни услуги. Но остава да се види дали тази тактика ще бъде приложена: действителната наличност на H200 остава проблем.

Дженсън Хуанг, основен изпълнителен шеф на компанията, персонално достави Nvidia H200 на OpenAI. Това може да е индикация за значимата роля на актуалното съоръжение в развиването на изкуствения разсъдък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР