Изграждането на изкуственото временно американско пристанище в Газа, което да

...
Изграждането на изкуственото временно американско пристанище в Газа, което да
Коментари Харесай

Американското пристанище в Газа е завършено, протестите стигнаха в Европа

Изграждането на изкуственото краткотрайно американско пристанище в Газа, което да улесни доставката на филантропична помощ, е приключено. Заради неприятните метеорологични условия обаче не може да бъде придвижено до избраното място, заяви Пентагонът. Според проекта филантропичната помощ първо ще бъде товарена на кораби в Кипър, а оттова ще бъде доставена в пристанището и с камиони ще стига до жителите на Газа.

По-рано представители на филантропични организации предизвестиха, че затварянето на двата пропускателни пункта в Южната част на Ивицата излага на риск над 2 милиона палестинци, които живеят там, добавя БНР.

Израелската интервенция стартира преди повече от 24 часа, израелците завзеха пропускателния пункт Рафах на границата с Египет и стопираха всевъзможни филантропични доставки оттова. По-късно от съображения за сигурност е бил затворен и другият пропускателен пункт в Южна Газа - Керем Шалом.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви късно нощес, че се чака Керем Шалом да бъде отворен през днешния ден.

Вашингтон е получил уверения от израелска страна, че почналата интервенция в град Рафах е лимитирана по темперамент и цели главно да прекъсне притока на оръжие и пари за бойците на Хамас.

Днес се чака в Израел да дойде шефът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс за диалози с премиера Бенямин Нетаняху.

" Ройтерс " отбелязва, че конфликти са белязали демонстрациите против войната в Газа в разнообразни елементи на Европа.

169 души са били арестувани при поредност от протестни прояви в Амстердам. Нидерландската полиция употребява палки, сълзотворен газ и кучета против няколко хиляди стачкуващи, които желаеха да преминат наоколо до паметника на Холокоста в града.

Стълкновения е имало и в Атина. Там повече от 300 стачкуващи с палестински флагове се събраха до постройката на Народното събрание и желаеха от Израел да се изтегли от Рафах.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР