Изглежда, че всяка от страните се стреми към това да

...
Изглежда, че всяка от страните се стреми към това да
Коментари Харесай

Ожесточени боеве в Хартум, има риск от хуманитарна катастрофа в Судан

Изглежда, че всяка от страните се стреми към това да откри надзор над столицата, преди да се стигне до възможни договаряния за преустановяване на спора. Лидерите на двете враждуващи фракции обаче към този момент не показват изключително предпочитание за провеждането на сходни договаряния.

Тежки бомбардировки се чуват и в градовете Омдурман и Бахри. Двете страни в спора се бяха договорили за седемдневно преустановяване на огъня, което обаче бе нарушено.

Междувременно Организация на обединените нации упорства враждуващите фракции да подсигуряват сигурността на процеса по снабдяване на филантропична помощ, написа Българска телеграфна агенция. Организация на обединените нации насочи този си апел, откакто шест камиона с такава помощ бяха разграбени.

Заместник генералният секретар на Организация на обединените нации по въпросите на филантропичната помощ Мартин Грифитс съобщи, че се надява да има срещи лице в лице с двете страни в границите на два до три дни, с цел да бъдат дадени гаранции от тяхна страна за конвоите с помощи.

Организация на обединените нации предизвести, че има риск сраженията сред армията и Съюз на българските писатели, които избухнаха на 15 април, да причинят филантропична злополука, която да засегне и други страни.

Във вторник Судан заяви, че от началото на спора са починали 550 души и че 4926 са били ранени. Около 100 хиляди души са избягали от Судан с минимални ресурси от храна и вода към прилежащи страни, оповестява Организация на обединените нации.

Армията съобщи, че е умъртвила бойци на Съюз на българските писатели и е унищожила техни транспортни средства в района на Бахри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР