Изборите са нещо очаквано, с оглед на преговорите, които видяхме.

...
Изборите са нещо очаквано, с оглед на преговорите, които видяхме.
Коментари Харесай

Журналист: Стратегията на партиите е да посочат врага и да насъскат избирателите

Изборите са нещо предстоящо, предвид на договарянията, които видяхме. Отделно дейностите на неокоалиционните сътрудници ще им основат неприятна обстановка след изборите, тъй като в този момент си затварят вратите, само че след 9 юни ми е доста любопитно по какъв начин ще почнат да си приказват и да търсят съдружни сътрудници. 

Това разяснява пред Нова тв политологът Атанас Радев. 



Съвсем обикновено е сега портиите да заложат на познати лица, защото е толкоз шумно напослудък осведомителното пространство, толкоз е нечисто от кавги и разправии, че ще е доста мъчно да се наложи нова теза, да се покаже нов младеж или да се извадят нови експерти, които да могат да се наложат и да проведат естествена предизборна акция, разяснява Ива Екимова. 

В тази буйна седмица, когато би трябвало да си повдигаме духа, ние тука няма да се нагледаме на вдъхновяващи историим, а ще гледаме много плоски сюжети, каквите сме гледали през годините, разяснява журналистът Юри Велев.

Най-много ме  е боязън, че политиците вместо да извадят повече хора да гласоподават, ще омерзят още повече гласоподавателите и най-вече ме боли за младежите. Трябва да се направи някаква осведомителна акция, която да махне шума и свадите и да покаже хората, претендентите - будни младежи. Защото явно не се срещаме детайлно с претендентите, с политиките и концепциите им, разяснява Екимова. 



Въпросът е, че партиите не подчертават върху това по какъв начин младежа може да взе участие в политическия развой. Партиите са вкарали младежите, само че къде е политиката за младите, къде е инвестицията в тях, уточни Радев.

В акциите партиите могат да възприемат два метода. Единият е да се извърнат към твърдите гласоподаватели, каквото най-вероятно ще стане. Т.е. да има облик на врага, да има насъскване. А другата тактика, която е по-печеливша е, да се извърнат към перифериите, само че това не го виждаме. А това значи, че изборната интензивност надали ще е доста висока, уточни Велев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР