Избори за ректор, академичен съвет и контролен съвет са се

...
Избори за ректор, академичен съвет и контролен съвет са се
Коментари Харесай

Чл.-кор. проф. дфн Мирослав Дачев е новият ректор на НАТФИЗ

Избори за ректор, научен съвет и надзорен съвет са се провели на 13 февруари в НАТФИЗ " Кр. Сарафов ". След двата си сполучливи мандата проф. доктор Станислав Семерджиев предава управлението на чл.-кор. проф. дфн Мирослав Дачев. Той е професор по семиотика на изкуството в катедра " Световна просвета ". Възпитаник е на СУ " Св. Климент Охридски ". Доктор на филологическите науки от 1997 година, доцент от 1999 година и професор по семиотика от 2003 година Член-кореспондент на Българска академия на науките от 2021 година След дипломирането си през 1987 година постъпва на работа в Литературния институт към Българска академия на науките, където работи до 1999 година
Преподавателската си активност стартира през 1992 година в СУ (като помощник по нова българска литература) и в преди малко основания Нов български университет (като учител по семиотика до 2006 г.). От 2006 година е гост-професор, а от 2010 година - професор по семиотика на културата, в НАТФИЗ. Голяма част от заниманията му през последните години са отдадени на проблеми на облика в културната история и в частност в християнското изкуство. Член на национални и интернационалните планове в региона на филантропичните науки и висшето обучение. Автор на голям брой изявления в периодически издания и в сборници с материали от конференции и конгреси, както и на монографии и издания.
Учредител и ръководител на Центъра за семиотични и културни проучвания (от 2012 г.). В НАТФИЗ  досега е бил началник на катедрата " Световна просвета ", ръководител на Консултативния съвет " Стратегическо развиване ", член на университетския съвет на НАТФИЗ, на факултетния съвет и ръководител на Общото заседание на факултет " Екранни изкуства ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР