Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали

...
Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали
Коментари Харесай

Калин Стоянов и Мартин Нотариуса са общували след визита на Ивайла Бакалова при Бойко Рашков?

Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, на която участва и тогавашния началник на ГДБОП Калин Стоянов. Последният в този момент е вътрешен министър. Минути след края на срещата е засечен диалог по мобилно приложение от телефона на Калин Стоянов. Началото на диалога на Стоянов и неговото времетраене съответстват напълно с диалог по същото мобилно приложение извършен от Мартин Божанов – Нотариуса.

Трафичните данни за диалога на Калин Стоянов са добити в границите на досъдебното произвеждане, което се води против него за оказан напън над прокурорите по делото Хемусгейт. Данните за диалога на Нотариуса са добити след неговото ликвидиране – настояват източници на BIRD.

Още един път: двамата организират диалог по едно и също приложение, започващ в едно и също време и с идентична дълготрайност. Няма данни с кого са говорили Стоянов и Божанов, само че вероятността те да са провели два обособени диалога с трети лица, а не между тях, клони към нулата.

Бойко Рашков в поредност изявленията заяви, че информация за диалозите му с Ивайла Бакалова, Николай Стайков и някогашната брачна половинка на Нотариуса – Адриана, в които е обсъждана активността на Мартин Божанов, е изтичала отвън ограничавания кръг лица, които са участвали на срещите. Той категорично загатна наличието на един от диалозите на Калин Стоянов.

„ Още вечерта се бяха обадили на някогашната брачна половинка на Божанов, с цел да ѝ кажат да си затваря устата. Предполагам, че е изтекла информацията от кабинета, където се организираха тези чувания. Там, когато бяха пристигнали Ивайла Бакалова и Стайков от АКФ, присъстваше и шефът на ГДБОП, който в този момент е министър на вътрешните работи (бел. ред. Калин Стоянов), “

След тези изказвания на Рашков, Калин Стоянов отхвърли да има теч на информация от ГДБОП.

ИЗТОЧНИК: BIRD.BG
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР