Иван Преображенски, . Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Преображенски

...
Иван Преображенски, . Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Преображенски
Коментари Харесай

Неочакваният арест на заместника на Шойгу. Лично разпореждане от ...

Иван Преображенски,. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Преображенски е съветски десидент и създател на графа за Руската редакция на Дъждовни води.

 

Два месеца в следствения изолатор в Лефортово, където пращат изключително рискови „ политически “ нарушители в Русия – това постанови един съд за заместник-министъра на защитата Тимур Иванов. Обвиняват Иванов, че е взел рушвет в изключително огромни размери, само че се носят клюки, че ще му бъде предявено и обвиняване в държавна измяна. Но за какво съветските секрети служби, които сякаш са следили Иванов към този момент от пет години, внезапно вземат решение тъкмо в този момент да го арестуват?

Лично предписание от Путин?

Няма подозрение, че с цел да бъде задържан заместник-министърът на защитата, когато върви пълномащабна война против Украйна, е належащо директното разпореждане на президента Владимир Путин, който неотдавна си резервира поста след псевдоизборите през март. Путин персонално е трябвало да се разпореди, с цел да пуснат в ход вероятно единствено дребна част от компрометиращите обстоятелства за Тимур Иванов, а и с цел да бъде задържан от сътрудници на ФСБ, които напълно подцениха персоналната му защита от бойци на специфичните елементи.

 

Малко евентуално е нареждането за този арест да идва от министъра на защитата Сергей Шойгу, тъй като Иванов е негово доверено лице още от 2012 година.

 

Тъкмо в противен случай, карцерът на Иванов отслабва самия Шойгу, най-малкото тъй като този заместник-министър е отговарял за цялото военно строителство и за огромна част от снабдяването на съветската войска. Има признаци обаче, че Шойгу не управлява напълно личното си министерство.

 

Едва ли карцерът на Тимур Иванов е обвързван с някакви кадрови разбърквания, които се чакат след встъпването в служба на Владимир Путин, което е планувано за 7 май. Не е всекидневно за съветските секрети служби да изнасят толкоз обществено кирливите ризи на досегашно огромно шефство, а по този метод да режат и клона на Шойгу. В края на краищата най-лесният метод да се отървеш от Тимур Иванов е просто да не го преназначаваш, а след това да го арестуваш безшумно и добродушно, без кавги.

 

Защо подвигнаха толкоз звук

 

Явно проектът на съветските „ силоваци “ и на техните кукловоди не е бил подобен. Наопаки: да се вдигне колкото може повече звук, по този начин наподобява задачата на ареста на Иванов. Като прибавим и още непотвърдените клюки, че ще го обвинят в държавна измяна, всичко наподобява на явен сигнал към тези, които считат, че активността му е била нездравословна на съветската войска. Очевидно и Кремъл споделя това мнение – нищо, че като цяло корупцията си остава гръбнакът на съветската система на ръководство.

Всякакви паравоенни или просто профашистки канали в „ Телеграм “, както и разните блогъри, които се самообявяват за „ военни репортери ", а даже и разнообразни други медии пишат, че карцерът на Тимур Иванов е провокирал тържествуване в редовете на съветската окупационна войска в Украйна.

Човекът, който се водеше като изключително сполучлив управител, съумял да достави Крим с прясна вода в най-кратки периоди преди войната, индивидът, който и почива в скъпи задгранични курорти, а някогашната му брачна половинка и децата им получиха израелско поданство – този човек от много време се радва на откровена ненавист измежду фронтовите офицери. Твърди се, че починалият Евгени Пригожин е говорел за Иванов като за апаш. Днес правилните на Кремъл медии, които се базират на своите си източници, настояват, че заместник-министърът е бил под наблюдаване цели пет години, в случай че не и повече.

 

Арестът на Иванов като мотивация за армията?

 

В резултат от всичко това в очите на забележителна част от съветските военни Иванов може да се трансформира в сборен облик на вредителите. Защото вредителят е даже по-лош от предателя. Той е отговорен за всичко: от неналичието на снаряди и развалените консерви, та чак до непревзетите градове и изгубеното съоръжение.

 

Казано иначе: карцерът на Тимур Иванов основава спомагателна мотивация на доста съветски военни. Това за тях е отлична вест, която по щастливо стичане на събитията се появява таман в навечерието на предстоящото огромно нахлуване в Украйна към началото на лятото. Разбира се, когато става дума за шумното премахване на един заместник-министър на защитата, постоянно би трябвало да се огледат и тайните теории – за директен удар против Шойгу или за война сред другите кремълски кланове. Тези версии би трябвало да се погледнат, само че в последна сметка годна остава само най-очевидната: тази, която е директно обвързвана със отговорностите му като зам.-министър и най-много с войната, която Путин продължава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР