Иван Мишуков е роден през 1992 г., в доста трудни

...
Иван Мишуков е роден през 1992 г., в доста трудни
Коментари Харесай

Иван 4 години живее на улицата, оставен на произвола. Осиновяват го кучета: Проси корички хляб в пекарните и забравя да говори

Иван Мишуков е роден през 1992 година, в много сложни условия, в безпаричен град и нещастно семейство. По време на детството си този руснак живее с дядо си пияч, който не се прибира с дни, макар че Иван е единствено на четири години.

Момчето е оставено на произвола на ориста и на улицата, където в последна сметка се озовава, въпреки и некомпетентно да води независим живот.

 Иван Мишуков

Неочаквано той намира разтуха и покровители в уличните кучета – през днешния ден споделя, че те са били „ единственото му семейство “. Той прекарва съвсем две години там, преди управляващите да съумеят да го измъкнат от улиците на Реутово, град покрай Москва.

„ Обичах кучетата и те ме обичаха “, споделя Иван няколко години откакто е избавен. Полицаите успяват да отведат момчето от кучетата едвам при третия опит, защото те не позволяват на непознати да се приближат до него. В този миг той даже е не запомнил да приказва съветски, само че скоро още веднъж усвоява майчиния си език.

 момче на улицата

Кучетата се казвали Джеси, Гога, Маша и Сева и когато животните получавали храна, я споделяли с момчето и противоположното – то постоянно молело за храна в локалните пекарни и по-късно хранело кучетата си. Те го топлели в студените съветски нощи и той се покривал с меката им четина.

„ Те ме облизваха по цялото лице, по този начин се целуват кучетата “, спомня си след години Иван, в този момент прочут като Ваня.

 момче и кучета

След като е открит от обществени служащи, Иван е отведен в сиропиталище край Москва и необикновено, само че факт- кучетата съумяват да го намерят и го чакат дни наред пред портите на институцията. По-късно, по заповед на управляващите, тези кучета за жалост са грубо убити – орис, която не заслужават.

Скоро по-късно Иван попада в ръцете на приемно семейство и е отгледан от грижовната си майка Татяна Бабанина. Момчето се възвръща с нейните грижи и обич, а по-късно се записва в влиятелно военноморско учебно заведение, мечтаейки за военна кариера и охранителна работа. Очаква го обаче по-спокоен живот – връща се в родния Реутов, където работи като оператор в цех.

 Иван Мишуков

„ Знам, че нямаше да оцелея, в случай че не бяха тези кучета на улицата. Но съм признателен и на служителите на реда, които ме избавиха от улицата, както и на приемното ми семейство, което ме отгледа ”, сподели Иван, който през днешния ден е на 29 години.

Историята на живота на Мишуков въодушевява британската писателка Хати Нейлър да напише пиесата, спечелила доста награди „ Иван и кучетата “, която беше приспособена и във филм през 2017 година Още двама писатели бяха въодушевени от тази необикновена орис – австралийската писателка Ив Хорнинг, която написа новелата „ Dog Boy “, и американецът Боби Пирон, който написа книгата „ Dogs of Winter “, също основана на историята на Иван.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР