Иван Чолаков връчи днес Почетния знак на областния управител на

...
Иван Чолаков връчи днес Почетния знак на областния управител на
Коментари Харесай

Иван Чолаков връчи Почетния знак на областния управител на музикалния педагог Веселин Божков

Иван Чолаков връчи през днешния ден Почетния знак на регионалния шеф на музикалния възпитател и художествения началник на Вокална студия „ Розов свят “ към НЧ „ Св. Климент Охридски-1858 “ Веселин Божков.

На събитието участваха двамата зам. регионални шефове Стоян Стоянов и Петър Бояджиев, част от екипа на Областна администрация, ръководителят на НЧ „ Св. Климент Охридски “ Васил Герлимов, Стоянка Славилова, член на настоятелството на читалището.  
Ръководителят на емблематичната за Стара Загора група „ Розов свят “ е неин основател и подстрекател. През музикалната му школа от 2006 година до през днешния ден са минали над 250 деца. Целият професионален живот на господин Божков е предан на музиката. Той е построил и възпитал в обич към изкуството генерации надарени старозагорски деца. За триумфите на всеотдайния създател най-добре приказват десетките награди, първи места и Гран при на „ Розов свят “, получени от разнообразни състезания у нас. Формацията има записи в Радио София и в малките екрани, независими концерти, турнета в България и в чужбина. 
Високото отличие беше връчено на Веселин Божков за големия му и дълготраен принос за развиването на музикалното изкуство в Стара Загора, за  изключителните му креативен заслуги и за вдъхновението, с което управлява повече от 25 години Вокална студия „ Розов свят “.
Г-н Чолаков съобщи, че триумфите, които съпътстват креативен път на господин Божков, са горделивост за Стара Загора и пожела доста награди и отсега нататък.  
Новият притежател на Почетния знак на регионалния шеф благодари за оказаната чест и сподели че оценката е самопризнание за всички, свързали ориста си с „ Розов свят “. Той изрази признателност и за помощта, която институциите оказват на студията и на надарените деца. Г-н Божков си пожела креативно дългоденствие, с цел да може неговата група да продължи да радва феновете на хубавата музика с песните си.   
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР