Италия се справя с нашествието на хищния син рак, като

...
Италия се справя с нашествието на хищния син рак, като
Коментари Харесай

Как да се справим с нашествието от раци? Като ги сготвим!

Италия се оправя с нашествието на хищния наследник рак, като го включи в менютата на голям брой заведения за хранене, заяви АП.

Italians are fighting an invasion of predatory blue crabs with an attitude borne of centuries of culinary making do: If you can't beat them, eat them.
— The Associated Press (@AP)
Рибари, лобистки групи и еколози са обезпокоени от повишаването на популацията на бързо размножаващия се инвазивен тип наследник рак това лято.

За да се оправят с животните, лобистката група „ Колдирети “ и някои риболовни асоциации се пробват да включат типични американски летни ястия в менютата на италианските заведения за хранене.

Ракът, който се храни със змиорки и миди, съставлява евентуално опустошителна опасност за морската екосистема и риболова на Италия .

Италия е най-големият производител на миди в Европа и третият по величина в света след Китай и Южна Корея, сочат данни на Организацията за издръжка и земеделие на Организация на обединените нации от 2021 година Синият рак обаче е бърз плувец и неутолим и нападателен див звяр без естествени врагове по италианското крайбрежие  - именно поради тези си качества този морски тип сътвори компликации за производителите на миди в страната.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР