Италианският надзорен орган за конкуренцията, AGCM, глобява BAT и Amazon

...
Италианският надзорен орган за конкуренцията, AGCM, глобява BAT и Amazon
Коментари Харесай

Италиански наблюдател разгорещи BAT и Amazon заради реклами на тютюневи изделия

Италианският контролен орган за конкуренцията, AGCM, глобява BAT и Amazon със 7 милиона евро за лъжлива реклама върху нагреваеми тютюневи произведения.

Италианският орган за защита на конкуренцията санкции British American Tobacco (BAT) надлежно с 6 милиона евро и Amazon с 1 милион евро за това, което разказва като подвеждаща реклама, обвързвана с нагреваеми тютюневи произведения.

Рекламата не съумя да даде задоволително информация на потребителите по отношение на наличието на никотин и рисковете за здравето, свързани с потреблението на продуктите Glo Hyper X2 и Glo Hyper Air, сподели наблюдаващият AGCM.

„ Glo Hyper X2 и Glo Hyper Air не бяха рекламирани по правилен и задоволително осведомителен метод за потребителите “, сподели AGCM в изказване.

„ Двете съществени предизвестия за приложимост, а точно, че тези артикули са нездравословни за здравето заради съществуването на никотин в тютюневите стикове, които ще се употребяват с устройствата, и че не са предопределени за приложимост от не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР