Италианката Лиза Витоци спечели Световната купа по биатлон при жените

...
Италианката Лиза Витоци спечели Световната купа по биатлон при жените
Коментари Харесай

Лиза Витоци спечели Световната купа по биатлон

Италианката Лиза Витоци завоюва Световната купа по биатлон при дамите за сезон 2023/2024. За нея това е първият Голям бистър глобус в кариерата.

Витоци направи пет неточности в стрелбата и финишира 21-а в днешния всеобщ старт на 12.5 км, последно съревнование за сезона в американския зимен център Кенмор и това беше задоволително да резервира лидерската позиция в генералното класиране, която зае след вчерашната си победа в преследването.

Французойката Лу Жанмоно завоюва всеобщия старт и победи с дребната купа в дисциплината. Жанмоно направи една неточност в четирите стрелби и финишира първа с време 32:55.0 минути. Втора остана германката Янина Хетих с една неточност в стрелбата и закъснение от 11.9 секунди.

Друга французойка - Жилон Гигона, стреля чисто и приключи трета на 15.8 секунди след победителката.

В крайното генерално класиране Витоци е първа с 1091 точки, следвана от Жанмоно с 1068 и Ингрид Тандреволд от Норвегия с 1044 точки. Валентина Димитрова е 62-а с 54 точки, а Лора Христова - 73-а с 24 точки.

За дребната международна купа в всеобщия старт Жанмоно завоюва с 252 точки, като след днешното съревнование изпревари сънародничката си Жулия Симон, която остана втора с 241 точки. Трета е Лена Хеки от Швейцария с 205 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР