Италианката Лиза Витоци спечели спринта при жените на 7.5 км

...
Италианката Лиза Витоци спечели спринта при жените на 7.5 км
Коментари Харесай

Лиза Витоци спечели последния спринт за сезона в Световната купа по биатлон, Ингрид Тандреволд грабна малкия глобус в дисциплината

Италианката Лиза Витоци завоюва спринта при дамите на 7.5 км от Световната купа по биатлон в Кенмор, Канада.

29-годишната Витоци организира отлична конкуренция, в която не позволи нито една неточност на стрелбището и пресече финалната линия с време 19:38.2 минути.

Втора и трета зад италианката останаха Лу Жанмоно от Франция и Лена Хеки-Грос, които също повалиха десетте цели на огневия рубеж, само че в последна сметка останаха надлежно на 5.5 и 8.6 секунди от победителката.



Норвежката Ингрид Тандреволд през днешния ден се показа надалеч от своите благоприятни условия и се подреди 17-а, само че това ѝ бе изцяло задоволително, с цел да се пребори за дребния бистър глобус в спринта. Тя продължава да бъде водач и в генералното класирана за Световната купа с 988 точки, само че единствено на 7 зад нея е втората Лиза Витоци, като разногласието сред двете би трябвало да бъде решен в оставащите два старта.

Иначе в днешното съревнование присъединяване взеха и четири българки, само че нито една от тях не приключи измежду първите 60 и по този начин всички ще пропуснат преследването на 12.5 км в събота.

Най-напред от нашите девойки приключи Валентина Димитрова, която е 69-а с един пропуск. Лора Христова и Мария Здравкова се подредиха надлежно 77-а и 86-а с по три неточности в стрелбите си, а Даниела Кадева не приключи.

Последният кръг за сезона в Световната купа по биатлон в Кенмор, Канада продължава на следващия ден с мъжкия спринт на 10 км.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР