Историята на този професионален празник датира отпреди повече от четвърт

...
Историята на този професионален празник датира отпреди повече от четвърт
Коментари Харесай

ИТ светът чества Деня на системния администратор

Историята на този професионален празник датира отпреди повече от четвърт век

Уважение и признателност заслужават хората, които обезпечават безпроблемната работа на ИТ инфраструктурата (снимка: CC0 Public Domain)

Повече от две десетилетия последният петък на юли е специфичен празник за ИТ общността по целия свят – Деня на систематичния админ.  Значението на тази специалност мъчно може да бъде надценено. Сисадмините дават отговор за работата на сървъри, информационни мрежи, бази данни и други ИТ услуги, без които е невероятно да си представим актуалния живот.

Историята на празника датира от съвсем четвърт век. През 2000 година систематичният админ Тед Кекатос провежда първото събитие, отдадено на оферти от него професионален празник. В истинската версия това е „ Денят на благодарност към систематичния админ “.

Системните админи, техните родственици и сътрудници харесаха концепцията толкоз доста, че в този момент празникът се празнува по целия свят, всеки финален петък на юли. Тази година, сходно на първия Ден на систематичния админ, той се пада на 28 юли.
още по темата
На, отдаден на празника, основан от Кекатос, са добре пристигнали дребни дарове в комична форма – торти и сладолед, пица, топки и конфети, елементарни думи на признателност.

Уважение и признателност заслужават всички, които обезпечават безпроблемната работа на ИТ инфраструктурата. Тяхната ангажираност е жизненоважна за всички системи, от които зависи благополучието на хората.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР