Истински екшън спретнали бракониери с горски стражари и полицаи край

...
Истински екшън спретнали бракониери с горски стражари и полицаи край
Коментари Харесай

Бракониерите, убили елени край Стражица, спретнали гонка с горските

Истински екшън спретнали бракониери с горски стражари и служители на реда край Стражица в неделя. Подробности за случая, в който са били убити нелегално доблестен елен и кошута, а в ареста се оказали 7 мъже и 19-годишна жена, изнесоха от Северноцентрално държавно предприятие-Габрово.

Техни чиновници от Държавно горско стопанство Горна Оряховица са взели участие в взаимната акция с Районно управление-Горна Оряховица и Регионалната дирекция по горите - Велико Търново. Случаят се разиграва в землището на село Николаево, община Стражица.

В ранното утро на неделния ден, двама горски стражари от СЦДП и ДГС Горна Оряховица застават на пост за наблюдаване на ловния регион. Ненадейно в далечината минават четири транспортни средства и не след дълго се чува изстрел от посоката, в която са се отправили. Докато се придвижват към бракониерите, горските стражари виждат по какъв начин нарушителите стрелят по стадо кошути. Приближавайки се към мястото, те стопират за инспекция джип, в който са открити две ловни пушки, муниции и ножове. Докато чакат идването на полицейски екип от Районно ръководство – Горна Оряховица, горските стражари виждат в далечината различен джип да се движи с отворена задна врата. След известно гонене и опит за разстройване на инспекция от страна на лидера на втория джип, и той е спрян. В автомобила са открити найлонови чували, муниции и огромен нож с кръв по него. При последвал обход на региона горските стражари откриват разфасовано месо и остатъци от трупове на 5-годишен доблестен елен и 5-годишна кошута. В непосредственост до останките откриват още два автомобила със следи от кръв по единия, а след няколко минути се натъкват на мъж, носещ ловна пушка. Междувременно чиновниците на Министерство на вътрешните работи стопират за инспекция още един автомобил, в който също са открити муниции, описват от СЦДП.

Благодарение на положителната съгласуваност сред чиновниците на Северноцентрално държавно дружество, полицията и Регионалната дирекция по горите по случая са арестувани общо седем мъже и една жена на възраст сред 19 и 63 години, поданици на селата Водица и Камен, Попово, Стражица и София. Автомобилите също са арестувани. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР