Испанката Паула Бадоса се класира за втория кръг на турнира

...
Испанката Паула Бадоса се класира за втория кръг на турнира
Коментари Харесай

Бадоса срещу Сабаленка във втория кръг на турнира на клей в Щутгарт

Испанката Паула Бадоса се класира за втория кръг на шампионата по тенис на клей в Щутгарт (Германия) от сериите WTA 500 с награден фонд 922 573 $.

Бадоса в профил на старта съветската квалификантка Диана Шнайдер с 6:3, 6:4 за час и 42 минути игра и си обезпечи среща във втория кръг с положителната си другарка и втора сложена Арина Сабаленка от Беларус.

Шнайдер отрази четири мачбола преди Паула Бадоса да осъществя петата си опция.

Сабаленка е финалистка от последните си три участия на шампионата в Щутгарт, губейки в дуела за купата от някогашната номер 1 в света Ашли Барти през 2021-а и от актуалната лидерка в ранглистата Ига Швьонтек през 2022-а и 2023 година.

В среща сред две квалификантки Александра Саснович (Беларус) и Сакия Викери (САЩ) се наложи американката със 7:6(2), 7:5 и ще се изправи против третата в схемата и нейна сънародничка Коко Гоф.

Рускинята Вероника Кудерметова преодоля Барбора Крейчикова от Чехия след поврат с 5:7, 6:4, 6:4. Двубоят продължи три часа и шест минути - един от най-продължителните в Щутгарт. Следващата противничка на Кудерметова ще бъде четвъртата сложена Елена Рибакина (Казахстан).

Швьонтек, Сабаленка, Гоф и Рибакина почиваха в първия кръг на конкуренцията, в която ще вземат участие осем от първите 10 тенисистки в ранглистата.

Полякинята Ига Швьонтек ще опита да стане първата трикратна шампионка в шампионата от Мария Шарапова в интервала 2012-2014 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР