Исландският парламент вчера взе решение за дългосрочна подкрепа за Украйна

...
Исландският парламент вчера взе решение за дългосрочна подкрепа за Украйна
Коментари Харесай

Исландия прие решение за дългосрочна подкрепа за Украйна

Исландският парламент през вчерашния ден взе решение за дълготрайна поддръжка за Украйна в интервала от 2024 година до 2028 година, заяви през днешния ден исландското министерство на външните работи, представено от Укринформ и Българска телеграфна агенция.

" Силната поддръжка за Украйна е главният въпрос за сигурността, пред който са изправени Исландия и Европа. Международната правна система, на която се основават нашата сигурност и нашият стандарт на живот, е застрашена от жестоката съветска инвазия на Украйна “, сподели исландската външна министърка Тордис Гилфадотир.

Във фокуса на решението са независимостта, пълновластността, границите, сигурността на цивилното население, филантропичната помощ и възстановителните работи в Украйна.

" С решението и съответната ангажираност в бюджетния проект поставяме здрави основи на целенасочената ни поддръжка за Украйна “, съобщи Гилфадотир.

На 26 март държавното управление на Исландияобяви, че ще трансферира съвсем 2 милиона евро към чешката самодейност за закупуване на бойни снаряди отвън Европейски Съюз, напомня Укринформ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР