Исландският министър-председател Катрин Якобсдотир обяви оставката си в петък и

...
Исландският министър-председател Катрин Якобсдотир обяви оставката си в петък и
Коментари Харесай

Премиерът на Исландия подаде оставка, за да се кандидатира за президент

Исландският министър-председател Катрин Якобсдотир разгласи оставката си в петък и сподели, че ще се кандидатира за президент , параден пост, който е най-много над ежедневните политически борби, предава " Ройтерс ".

Все още не е ясно кой ще я наследи като министър-председател , служба, която тя заема от края на 2017 година

" Преди известно време бях решила да не се кандидатирам за преизбиране на идващите парламентарни избори. В същото време към момента имам горещо предпочитание да продължа да предлагам услугите си на исландското общество ", сподели Якобсдотир във видеообръщение.

Исландия ще гласоподава за нов държавен глава на 1 юни.

Островната нация с население от съвсем 400 000 души е изправена пред неустановеност след неотдавнашните вулканични изригвания , които провокираха всеобщата евакуация на хиляди за неопределен срок, и подложи стопанската система, която към този момент е изправена пред висока инфлация и скок на лихвите, под спомагателен напън.

Въпреки това Якобсдотир сподели, че има вяра, че държавното управление е постигнало забележителен прогрес във връзка с провокациите и че страната е на по-здрава основа, в сравнение с единствено преди няколко месеца.

Якобсдотир беше от решаващо значение за поддържането на актуалната коалиция от нейното лично ляво-зелено придвижване, про-бизнес Партията на независимостта и дясноцентристката Прогресивна партия.

Правителството е на власт от 2017 година, осигурявайки необикновена непоклатимост в страна , която отиде на избори пет пъти от 2007 до 2017 година, интервал, белязан от политически кавги и съмнение към политиците след финансовата рецесия от 2008 година
 Двама министри в Гърция подадоха оставка
Двама министри в Гърция подадоха оставка

Съмнение за корупция в ръководството на " Нова народна власт "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР