Ирина Дилкинска, която ръководеше юристите на OneCoin, получи вчера в

...
Ирина Дилкинска, която ръководеше юристите на OneCoin, получи вчера в
Коментари Харесай

Ирина Дилкинска - главен юрист на OneCoin и човек на Ружа Игнатова, влиза в затвора в САЩ

Ирина Дилкинска, която ръководеше юристите на OneCoin, получи през вчерашния ден в Съединени американски щати присъда от 4 години затвор и обвързване да възвърне над 111 млн. $. Новината заяви прокуратурата в Южния регион на Ню Йорк, която от години проверява основаната в София скица, ръководено от Ружа Игнатова, написа Дневник. Игнатова е упрекната в Съединени американски щати за голяма машинация, обвързвана с обещания за облаги от криптовалута.

" Участието на 42-годишната Ирина Дилкинска в разрастващата се пирамидална скица OneCoin е жестоко нарушаване на отговорностите ѝ. Вместо да съблюдава закона и да одобри позицията си на началник на отдела по правни въпроси и сходство на активността, тя е улеснила и е направила пране на пари, подпомагайки експлоатирането на милиони жертви. Както Дилкинска разбра през днешния ден, нашата работа ще търси отговорност от всеки причинител от схемата OneCoin, без значение къде може да се укрие ", съобщи американският прокурор Деймиън Уилямс, представен от формалното известие.

Уилямс похвали " изключителната работа " на ФБР и на отдела за престъпни следствия на данъчната работа на Съединени американски щати. Обвинението се ръководеше от службата за комплицирани измами и киберпрестъпления и за него отговаряха прокурорите Никълъс Фоли, Джулиана Мъри и Кевин Мийд.

Заради съзнателно погрешните изказвания на управлението на OneCoin в схемата са били вложени над 4 милиарда $. Само сред последните месеци на 2014 година и първото тримесечие на 2016 година финансовата пирамида е отчела " облаги " за 2.735 милиарда евро, се споделя в документите по делото.

Като основен юрист Дилкинска е трябвало да дава отговор за това активността на компанията да следва законите. Вместо това тя всеки ден е подпомагала интервенциите и прането на пари от OneCoin, в това число е взела участие в организирането на прехвърлянето на 110 млн. $, добити от компанията с машинация, към юридическо лице на Каймановите острови.

Един месец българката ще бъде освободена условно, през който ще би трябвало да възвърне изчезналите 111 440 000 $.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР