Иранското здравно министерство направи задължително за всички възрастови групи ваксинирането

...
Иранското здравно министерство направи задължително за всички възрастови групи ваксинирането
Коментари Харесай

Иран въведе задължителна за всички четвърта доза ваксина срещу коронавирус

Иранското здравно министерство направи наложително за всички възрастови групи имунизирането с четвърта доза ваксина против ковид, съобщи ДПА.

“Всички би трябвало да се имунизират с четвърта доза в близко бъдеще, тъй че да продължим да направляваме пандемията в страната”, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Камал Хейдари. С тази стъпка страната цели да реализира имунитет на до 95% от популацията, добави той.

Досега Иран изискваше инжектиране с втора подсилваща доза единствено за хора над 70-годишна възраст. Пандемията от COVID-19 преминаваше изключително тежко в Иран доникъде на предходната година. През август предходната година дневният брой на умрелите надхвърляше 700, а на инфектираните – над 50 000.

След като имунизационната акция набра скорост обаче, обстановката се успокои. По настоящем повече от 64 милиона души в страната с население към 84 милиона са имунизирани с най-малко една доза, а съвсем 58 милиона са с две дози.

Иранското министерство на опазването на здравето през днешния ден заяви за шест нови смъртни случая и 185 нови инфектирани. Общо 140 000 смъртни случая са свързани с ковид и повече от 7 милиона души бяха инфектирани в страната от началото на разпространението на болестта през февруари 2020 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР