Иранският външен министър Хосеин Амир Абдолахиан предупреди за тежки последици,

...
Иранският външен министър Хосеин Амир Абдолахиан предупреди за тежки последици,
Коментари Харесай

Иран предупреди шефът на ООН за тежки последици, ако САЩ не спрат Израел в Рафа

Иранският външен министър Хосеин Амир Абдолахиан предизвести за тежки последствия, в случай че Съединени американски щати не окажат напън на Израел за преустановяване на огъня в линията Газа, в това число военна интервенция в град Рафа в южната част на анклава. Външният министър е декларирал това по време на телефонен диалог с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Както се оповестява в изказване, оповестено след диалозите в канала Telegram на Министерството на външните работи на Ислямската република, министърът е предизвестил, че „ в случай че Съединените щати не окажат напън израелският министър председател Бенямин Нетаняху да се съгласи на преустановяване на огъня  и някак да попречи на Израел за нови закононарушения в Рафа, тогава поддръжниците на войната ще се сблъскат с тежки последствия. "

Според ръководителя на иранската дипломация Белият дом би трябвало да избере „ да окаже напън върху израелския режим и да спре войната или да премине към ново равнище на рецесия и напрежение в района “. Абдолахян също изиска Организация на обединените нации да усили натиска върху Израел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР