Иран обяви в четвъртък, че е идентифицирал предполагаемия организатор на

...
Иран обяви в четвъртък, че е идентифицирал предполагаемия организатор на
Коментари Харесай

Иран идентифицира предполагаемия организатор на бомбените атентати в паметника на Солеймани, причинили смъртта на близо 100 души: доклад

Иран разгласи в четвъртък, че е разпознал хипотетичния уредник на двойните самоубийствени атентати, оставили близо 100 жертви на неотдавнашна мемориал за починалия военачалник Касем Солеймани, който беше погубен преди години от удар на американски дрон.

Информационната организация IRNA съобщи изказване на министерството на разузнаването, в което се споделя, че основният обвинен, възнамерявал нападението на 3 януари в Керман, град югоизточно от иранската столица Техеран, е таджик жител, прочут с псевдонима си Абдола Таджики.

Съобщава се, че Таджики е влезнал в страната в средата на декември, пресичайки югоизточната граница на Иран, и е напуснал два дни преди офанзивата, откакто е направил бомбите.

Един нападател първо взриви експлозивите си на церемонията в Керман, по-късно различен нападна 20 минути по-късно, до момента в който чиновници на незабавната помощ и други хора се опитваха да оказват помощ на ранените от първата детонация, съгласно Асошиейтед пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР