Интересна битка предстои на 9 юни в Перник, където участниците

...
Интересна битка предстои на 9 юни в Перник, където участниците
Коментари Харесай

В Перник: Кирил Петков смени Бойко Рашков, излиза срещу Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС

Интересна борба следва на 9 юни в Перник, където участниците в идните избори ще си разделят четири мандата.
ГЕРБ-СДС дефинира за лидер на листата си Георг Георгиев, а от ПП-ДБ в надпреварата влиза някогашният министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков.

Той сменя като лидер Бойко Рашков, само че някогашният МВР-шеф би запазил възможностите си да бъде още веднъж народен представител при две условия – в случай че ПП-ДБ успее да завоюва едно място, както на предните избори, и в случай че Петков избере София, където също „ дърпа “ листа на обединението.

На парламентарните избори предходната година ГЕРБ-СДС имаха два мандата и е доста евентуално още веднъж да се поздравят с успеха, макар упоритостта на Кирил Петков да освежи конкуренцията. Едно място през 2023-а завоюва и „ Възраждане “.
„ Възраждане “ разчита в този момент на Димо Дренчев, който е под номер едно в партийната класификация.

Движението за права и независимост също имат мощна кандидатура за миньорския град. Листата на Движение за права и свободи се води от евродепутатката Искра Михайлова-Копарова. Тя е и измежду номинираните за Европейския парламент, където е под номер три в листата след Джевдет Чакъров и Илхан Кючюк. След Михайлова в листата за Перник е Дафинка Николова.

„ Българска социалистическа партия за България “ в Перник залага на известно ляво лице - Борис Цветков.

 

„ ИТН “ ще разчита на Петя Димитрова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР