Институциите на Чешката република са били обект на руска кибератака

...
Институциите на Чешката република са били обект на руска кибератака
Коментари Харесай

И Чехия е била обект на руска кибератака през миналата година - отново групата APT28

Институциите на Чешката република са били обект на съветска хакерска атака през предходната година - това се споделя в известие на чешкото външно министерство, представено от Ройтерс и БНР.

В изказването се показва, че съветската група APT28, която е обвързвана с съветското военно разузнаване ГРУ, е употребила накърнимост в програмата Outlook на Microsoft.

Министерството разгласява изказването, откакто немското вътрешно министерство заяви по-рано денем, че поредност от хакерски атаки, чиито следи водят към ГРУ, са били ориентирани към ръководещите немски социалдемократи, както и към логистичния, отбранителния, галактическия и ИТ секторите на страната.

" Чехия, взаимно с Германия, Европейския съюз, НАТО и интернационалните сътрудници, изрично осъжда активността на съветския държавен артист APT28, който организира дълготрайна акция за кибершпионаж в европейските страни ", показаха от чешкото външно министерство.

В изказването не се показва към кои чешки институции са били ориентирани съветските хакерски атаки.

Руското посолство в Прага не се отзова на настояването за коментар от Ройтерс по отношение на изказването на външното министерство на Чехия.

" В подтекста на идните европейски избори, националните избори в редица европейски страни и продължаващата съветска експанзия против Украйна, тези дейности са изключително съществени и неоправдателни. Решени сме да отговорим изрично на това недопустимо държание дружно с нашите европейски и интернационалните сътрудници. " - се споделя още в чешкото изказване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР