Иновация е източването на Здравната каса с фиктивен медицински център,

...
Иновация е източването на Здравната каса с фиктивен медицински център,
Коментари Харесай

Бивш шеф на „Пирогов“: Източването на здравната каса с фиктивен медицински център е иновация

Иновация е източването на Здравната каса с мним медицински център, както е казусът в Пловдив. Това сподели пред БиТиВи доцент Спас Спасков, някогашен шеф на „ Пирогов “.

Той изясни, че главният потребител на парите – към 5 млн. лв.. не е медицинският център, а магазинът, изготвял протези.

В медицинския център имало 4 експертни комисии. Лекарите дружно с шефа, който имал 2 компании и магазин за помощни средства, са намирали имена на хора с увреждания. Създавали протоколите и получавали кодове от здравната каса, които предоставяли на сдруженията на шефа, с цел да бъдат закупени патерици, протези, обувки и инвалидни колички. Разследващите са разкрили 730 напълно фиктивни протокола, за които са отпуснати общо 815 000 лева

За 1 година били направени 8000 протокола, като цената на средствата по тях надвишава 5 млн. лева За останалите над 7000 документа ще се открива дали са фиктивни, или не. Един от протоколите, формиран на 9 юни, е на името на човек, умрял на 31 май.

На 28 август са били арестувани четирима лекари и трима чиновници във компаниите на шефа. Той е арестуван след връщането си от чужбина. Двама от медиците са от Велико Търново, другите и шефът са пловдивчани.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР