Инженери от швейцарското висше техническо училище в Цюрих (ETHZurich) разработват

...
Инженери от швейцарското висше техническо училище в Цюрих (ETHZurich) разработват
Коментари Харесай

Специално създаден екип от роботи ще изучава Луната

Инженери от швейцарското висше техническо учебно заведение в Цюрих (ETHZurich) създават екип от профилирани роботи и летящи апарати за проучване на, оповестява Хайтек.

С помощта на четириногите роботи ANYmal, наподобяващи Spot от те организираха тествания. Целта на тези проби беше да се оцени способността на устройствата да работят взаимно при проучване на лунната повърхнина.

Всеки робот се специализира в избрана задача, само че значимото съоръжение е конфигурирано на няколко устройства, тъй че те да могат да се заменят взаимно при положение на нередовност.

В проучването са основани два профилирани робота и един повсеместен. Първият робот картографира терена и класифицира географските обекти, употребявайки лазерен скенер и камери. Вторият робот разпознава скалите благодарение на раманов спектрометър и камера за микроскопия. Третият робот може да извършва и двете задания, само че с по-малка акуратност.

Учените са уверени, че взаимоотношението и специализацията на роботите усилват вероятността за сполучливо осъществяване на задачата и проучване на недостъпни за индивида територии.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР